Haberler

2015’te gizlice geri çağrılan 5 lüks araç




General Motors’un 2014 yılındaki geri çağrılma olaylarından sonra araç güvenlik sorunları 2015 yılında da yıl boyu devam etti. Yaz boyunca en çok konuşulan konu ise araç yazılımı hackleme ve daha sonrasında araştırmacılar tarafından gelen milyonlarca güncel yazılımlar. Ciddi kaygılar süre gelirken bizler de sizlere ilginç şekilde geri çağrılan araçları ve minik onarım kampanyalarının yer aldığı 5 aracı gösterelim.

Cadillac ATS sunroof hatasıcadillac-ats-sedanHükümet güvenlik düzenlemeleri insanları güvende tutmak için var ancak gizli kurallar ilginç şekillerde geri çağrılmalara neden olabiliyor. Bu yıl, bu tarz bir sorun Cadillac ATS’yi iki kez vurdu. Cadillac, Şubat ayında 2013-2015 modelleri için bir kampanya yayınladı çünkü sunroof yuvasında ciddi problemler yer almaktaydı. Daha sonra Cadillac, bu hataları gidermek adına yeni düzenlemeler yaptı.

Porsche’nin iki modelinde hataporsche-cayennePorsche Cayenne, Avrupa’da yüksek performanslı Alman markaları arasında en çok satan modeller arasında yer almaktadır. Porsche, Ocak ayında iki adet SUV modelinde üretim hatası keşfetmiş ve onarım yoluna gitmişti. Bu modeller, Cayenne Diesel ve Cayenne S.

2015 Audi Q3’ün sunroof’u inatla kapanmak istiyoraudi-q3Yaklaşık 3,646 adet 2015 Audi Q3 geri çağrılmıştı. Kullanıcı eğer sunroof kapanırken aracı da kaparsa, sunroof kapanmaya devam ediyordu. Bu olay Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’ne göre potansiyel yaralanmalara sebebiyet verebilirdi.

Rolls Royce hava yastığı sorunurolls-royce-ghost-2Ön koltuklarda bulunan yan hava yastığındaki potansiyel problem sebebiyle çağrılan araç için, çarpışma anında yeterli korumayı sağlayamayacağı ve bununla birlikte ön yolcu ve sürücünün yaralanma riskinin artacağı belirtilmişti.

Tesla’dan Model S’e emniyet kemeri kontrolütesla-model-sYapılan bir şikayet üzerine ön koltuklarından birinde emniyet kemeri sorunu nedeniyle 90.000 adet Model S, geri çağırılmıştı.

Berk Yurtbaşı

Eli vites koluna uzanan her çocuğun hayali olmakla birlikte, debriyaj sorunlu halkımın mortgage bakımından sonunda kendilerini egzoz borusu ile intihar etmelerinden korktuğum sevda, araba sevdasına sahip adam.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu