FeaturedHaberler

F1 ruhu geri geliyor




Formula 1’de gelecek sezonun otomobilleri üzerinde çalışmalar devam ederken takımlar, 2017’de otomobillere getirilecek radikal değişiklikler için de çalışmalarını sürdürüyor.

F1 kurmaylarının, otomobillerin tur sürelerini 5 sn. aşağı çekme istekleri doğrultusunda daha geniş otomobiller üzerinde çalışan takımlar, farklı ebattaki kanat ve daha büyük lastikler gibi değişikliklerle karşımıza çıkacaklar.

McLaren yarış direktörü Eric Boullier, 2017’de faaliyete geçecek değişikliklerin kendisini heyecanlandırdığını dile getirirken, F1 otomobiliyle ilk karşılaştığında otomobilin sahip olduğu hızlanma ve fren performansına hayran kaldığını, ancak şimdilerde törpülenen bu etkinin 2017’de tekrardan hissedilebileceğini belirtiyor.

https://youtu.be/wPcZ51eWEMM

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 2017 de olacak değişikliklerle araçların daha hızlanacak olması güzel bir şey ama bazı mühendisler bu değişikliklerle geçiş sayısının azalma ihtimali olduğunu söylüyorlar. Şuan okuduğum makaleyi bulamıyorum fakat bu haberde de kısaca bahsetmişler.
    http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/14420391/2017-regulations-result-less-overtaking
    Daha fazla downforce ve daha geniş tekerler ile kirli havanın artması yüzünden virajlarda öndeki arabayı takip etmek daha da zorlaşacak. Her ne kadar günümüzde DRS sayesinde millet birbirini elini kolunu sallayarak geçse de yine de bazı pistlerde geçmişteki Trulli trenlerinin benzerlerini görebiliriz. Umuyorum bu sefer 3-5 sene harcamadan bir çözüm bulurlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu