Haberler

Lexus’tan farklı bir çalışma




Lexus NX, buzdan yapılmış tekerlekler üzerinde gidiyor ve çok havalı gözüküyor.

Buzdan tekerlek çalışmasını yapmak için Londra merkezli Hamilton Buz Heykelleri takımı ile çalışan Lexus, lüks crossover modeli NX’i kullanmış. Sıfırın altında çalışan bu takım aracı Londra çevresinde kullanmadan önce -30 C derece sıcaklıkta bekletmiş ve ilk denemelerinde başarılı olmuş. Bu reklam çalışması birkaç ay önce kartondan yapılan Lexus IS ve geçen yaz yapılan karanlıkta parlayan biyometrik RC-F’ten daha başarılı gözüküyor.

Bu reklam çalışması, araştırma, tasarım ve testten oluşan üç aylık sürede oluşturulmuş. NX’in tekerleklerinin doğru sırt desenleriyle kopyalanması milimetrik hassasiyetle gerçekleştirilmiş ve dört kişilik bir çalışma grubu bu tekerlekleri 36 saatte bitirebilmiş. Tabi ki buz bloklarının aracı taşıması çok zor olduğundan (özellikle hareket halindeyken) bu ağırlıkları destekleyebilecek şeffaf akrilik diskler kullanılmış ve tekerleklerin daha alımlı gözükebilmesi için led ışıklandırmalarla donatılmış.

Bu, buzla yapılan ilk çalışma değil. Daha önce Canadian Tire’ın donmuş pick-up’ını, Toyota Land Cruiser’ı, Nissan Cube’u ve Saab Aero-X’i buz küpleri halinde görmüştük. Ancak bu çalışma içlerinde en havalısı gibi gözüküyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu