Haberler

Toyota’dan yeni harita jenerasyonu




Toyota yeni harita jenerasyon sistemini göstermek için ‘consumer electronics show’ kullanacak.

Otonom sürüş teknolojisi için tasarlanmış harita jenerasyonu, GPS bilgilerini ve üretim modellerinin imajlarını biraraya getirecek. Daha sonra bu bilgi veri merkezine gönderilecek; burada parçalar otomatik olarak biraraya getirilecek, kontrol edilecek ve geniş alanları kapsayan yüksek hassasiyetli haritalar üretmek için güncellenecek.

Esas olarak Toyota üretim modellerini ‘Google Street View’ filo arabalarına dönüştürecek. Bu otonom kullanım için üretilen üç boyutlu lazer tarayıcı haritalar için büyük bir atılım. Ayrıca bu modellerden alınan bilgiler manuel olarak toplanmak ve düzenlenmek zorunda; dolayısıyla pahalı ve zaman alan bir süreç.

Toyota bu sistemi kullanarak hata olasılığının yükselmesini de göze alıyor ancak birçok araçtan veri toplayarak bu riski minimuma indiriyor. Dahası, Toyota sisteminin hata payı düz yollarda maksimum 5 santimetre olacak.

Toyota, harita jenerasyon sistemini 2020 modellerine yüklemeyi planlıyor. Firma öncelikli olarak otobanlara odaklanmayı planlıyor fakat gelecekteki amaçları arasında sokakları ve yolları da haritalandırmak var.

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu