Haberler

Diriliş hikayesi: TVR




Spor otomobil üreticisi TVR, uzun zamandır beklenen yeni modelinin detaylarını paylaştı.

Birkaç ay önce otomobil piyasasında markanın tekrar faaliyete geçeceği hakkında haberler ve dedikodular dolaşmakta ancak net bir haber bulunamamaktaydı.

Firmanın CEO’su Les Edgar yayınladığı resmi bilgilendirme mektubuyla firmanın yeni bir model üzerinde çalıştığını doğruladı.

Şu an için elimizde yan profilden, bilgisayar ortamında çizilmiş fotoğrafı mevcut, fotoğraf aracın gövde çizgileri ve tasarımı konusunda büyük ipuçları vermekte. Tasarımcıların aracın kil modeli üzerinde çalışmaya devam ettikleri CEO tarafından ayrıca onaylanmış durumda.

Araçta bazı ilklere de yer verilmiş bunlardan en önemlisi şasisinde kullandığı karbon fiber miktarı ve bu malzemeyi Formula 1 araçlarında kullanılan teknoloji ile birleştirmesi öne çıkan özelliklerden.

Ünlü tasarımcı Gordon Murray tarafından desteklenen tasarım, nasıl bir aracın ortaya çıkacağıyla ilgili otomobil meraklılarını heyecanlandırıyor.

Kaputun altına baktığımız zaman ise yine bir şaheserle karşılaşmaktayız, Crosworth tarafından geliştirilen V8 makinenin kullanılacağına kesin gözüyle bakılmakta. Teknik verileri henüz kesinleşmemiş olmakla beraber 450 ila 500 beygir arasında bir güç üretmesi bekleniyor. Bakıldığı zaman ortalama bir beygir gücü olarak algılansa da karbon şasi ve aerodinamik yapı sayesinde bu boyutlardaki ve teknolojideki aracı, yüksek performanslara ulaştırıp, rakiplerine kafa tutacağından hiç şüphe yok.

2016 başlarından TVR araç hakkında daha çok detayında geleceğini haber veriyor.

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu