Haberler

Volvo V90 çırılçıplak görüntülendi!




Üretim bandına düştüğünden henüz haber alınamazken bir Volvo çalışanının çektiği bu fotoğraf medyaya bomba gibi düştü.

İsveç medyasından Teknikens Värld dergisinde, resmi olmadığı belirtilerek yayınlanan bu fotoğrafta S90 tabanlı yeni V90 sıfır kamuflajla görüntülenmiş. Selefine göre çok büyük bir değişim geçiren V90, ‘tam bir variant’ havası veren tavanıyla şimdiden beklentileri yükseltti.

Şık arka stopları, krom egzoz çıkışlarıyla birleşince karizmasına karizma katan V90, üretimden önce kullanıcılarına sunulan Estate Konsepti’nden izler taşıyor.

Volvo-Concept-Estate
İzler taşıdığı Consept Estate’e bir göz atın.

Ayrıca kaynaklarda yer alan bilgiye göre, ekstra 5 cm’lik dingil mesafesi haricinde boyut olarak V70’le aynı olması beklenen V90’ın, bu 5 cm’yi arka yaşam alanına paylaştırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin başında da belirttiğimiz üzre S90 ile aynı platforma sahip olan modelin SPA isimli bir tabanın üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Bu tabanın bir getirisi olarak hibrid sistemine uyumlu olacak olan modelin, T8 plug-in hibrid’in yanında 4 silindirli motorlardan da bir dizi seçenek sunması bekleniyor.

Downsizing’in zirvede olduğu bu dönemde Volvo 3 silindirli motorlara böylesine bir varyasyonda yer verir mi bilinmez, fakat basın mensupları bu ihtimalin de üzerinde duruyor. Hiçbir bilgi henüz Volvo tarafından teyit edilmezken, bu fotoğrafa göre V90’ın Mart’taki Cenevre Fuarı’nda boy göstermesi ve büyük olasılıkla da birkaç ay sonra kullanıcılarına ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu