FeaturedTestler

Süper Baba: Skoda Superb 1.6 TDI Prestige




  • Motor: 1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 120 hp @ 3500 – 4000 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1500 – 3250 d/d
  • Şanzıman: 7-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 11 sn
  • Son hız: 206 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 43-58-64 dB
  • Ağırlık: 1480 kg
  • Bagaj hacmi: 595 litre
  • Fiyat: 119.950 TL

+ Kullanışlılık
+ Genişlik

Motor

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

57 Yorum

  1. Bence bagajın camla beraber açılması dışında diğer türlü de açılması kapalı garajlarda kullanım açısından önemli . Bazı garajlarda tavana çarpabilir. Başımıza gelmişliği var:)

    1. Çarpma durumlarına karşı , bagaj açılma seviyesini hafızaya alabiliyorsunuz. İstediğiniz seviyede açılıyor.

  2. 0-100 de 9,2 veri var, test de 0-100 performansının vasat olduğunu söylüyorsunuz. Hangi bilgi abartılmış ?

  3. Vok güzel bir test olmus emeginize saglık sagolun var olun :)..valla bu aracı hic kullanmadım ama cok hosuma gidiyo ve icerisinin konforuda düsündüğüm gibiymis passattan kullanıslı bence tam emekli arabası hem konforlu hem hacim olarak bagaj arka d
    Yasam alanı vs vs… tam emekli arabası performansa gelince emekli birisi alsa hic performans beklemez vergi olsun bakım yakıt olarakda gayet uygun bence dsg ile beraber tabi

  4. Gece cekim sirasinda, gostergeleri gosteren kamera acisini, genel test boyunca keşke kullansaydin. Mesafede vardi kafana carpmazdi.

  5. Aslında Skoda’nın kendine özgü patentli bagaj kapağını kullanmaya devam etselermiş iyi olurmuş. Arkada oturan babaannelerimizin sırtına soğuk da vurmaz böylece.

    1. Aynen, hatchbacklerde en sevmediğim şeydir bagaj açıldığında dışarıyla bir olmak. Keşke eskisi gibi çift türlü açılabilseydi bagaj kapağı camlı ve camsız

  6. normal bir aile için inanılmaz büyük beklentileri yoksa çok mutlu edebileceği gerek görsel gerek sürüş keyfi alacagı bir araç olarak düşünüyorum

  7. arkadaşlar bu aracın ülkemize gelen en üst donanım seviyesi prestige mi? Laurin&Klement gelmiyo mu?aralarındaki farklar neler?bilen varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

  8. bu arabayı lansman grisi ile inceledim bayiide. harikaydı. bence tek eksiği And abininde dediği gibi motoru. 2.0TDI diyorum 🙂

  9. Testte arabanın dönüş çapından bahsetmemişsiniz. Dönüş çapı nasıl şehir içi manevralarında bi sıkıntı yaratır mı?

  10. Ben neden motoru eksiğe yazdığınızı merak ediyorum . Verdiğiniz 0-100 videosu süper bence motor hertürlü artı olmalı..

    1. Araba tam sinirda, icinde 450 kilo ile denemek lazim. Birde rampada girmek lazim. 7 ileri dsg 120 km hiza kadar motoru kurtariyo, Ama vites oranlarindan dolayi. Andin dedigi 118 km 7nci vites oranindan sonra ne oluyo gormek lazim.

  11. kapı içi gözlerine ufak denmiş ama 1.5 litrelik şişe sığıyor oralara. kapı içleri ayrıca sünger değil halımsı bir malzeme ile kaplı. bizde 1.4 tsi 150 prestij var manuel, acc, sunroof ve 19 inç jantları ile. konforu bence çok iyi. adaptif hız sabitleyici ile araç harika oluyor. hatta dsgli olsaydı dur kalk bile yapıyor araç. ağustos sonunda alıkren dsg yoktu henüz bir de 10 bin tl verip otomatik almak bana o zaman gereksiz geldi. 4000 tl de ayrıca bir indirim alınca düz vitesi seçtik dsgyi beklemedik. aracın 4000kmyi aşan uzun süreli tüketimi 7.3 litre/100km ki bence oldukça başarılı bir değer. müzik sisteminde radyo ayalarlarını açarsanız ve etkinleştirirseniz eğer, radyo istasyonlarını buldurduğunuzda logoları da otomatik çıkıyor. mp3lerinizi mp3tag editör gibi bir programla düzenlerseniz, albüm resimleri beliriyor, görsellerinden albüm ve şarkı seçebiliyorsunuz. yine düzenlemiş iseniz, mp3leri sesli komut vererek sanatçı adı, albüm adı, müzik türü vs söyleyip parça seçini yapabiliyorsunuz. benzinli versiyon son derece sessiz, yolda duyduğum tek ses 235 tabanlı lastiklerin sesi. passatın ön camında 110kmden itibaren beliren rüzgar sesi daha yüksek hızlarda geliyor. aile için de alsanız makam aracı olarak da alsanız bence paranızın karşılığı. mondeo, insignia, passat ve superb arasından superbi seçtim. çok memnunum keşke diyeceğim bir şey kalmadı aklımda.

  12. Bizde Style var opsiyonlu 150 bg dün arka cam ısıtma tuşu bir anda gitti ve rest tuşu çalışmıyor ama arabanın genel durumu iyi

  13. 33 dakika nefessiz izledim son zamanlardaki en keyifli testlerden biriydi ama bence testler güzel boş ormanlık yollarda yapılmalı m5 testindeki gibi mesela belgraddaki bahçeköy caddesi çok güzel bir mekan

  14. Bu arabada dinamik süspansiyon sistemi var diye biliyorum.. comfort, normal, ve sport şeklinde… hiç bahsedilmemesi çok ilginç!!

  15. And bey’in motor hakkındaki yorumları beni çok şaşırttı açıkçası. Passat b8 trendline TDI 120hp DSG ile ben şehir içinde 7 lt çok rahat görebiliyorum. Hiç gazlamadan aynı test videosundaki gibi bir sürüş ile de 5.5-6 lt arası gezebiliyorum. Buna etken Passat’ın superb’ten çok daha hafif olması ve testteki superb’in en ful versiyonu olmasıyken benim bahsettiğim passat’ın en baz versiyon olması olabilir belki de.

  16. Genel olarak bizim büyük çoğunluğumuzun kültürel, sosyal ve yaşayış biçimimize pek uygun düşmese de, Otopark’ın eleştirel ekibini çok beğeniyorum. Olumlu-olumsuz olarak değil eleştirel bakmaları, nabza göre şerbet vermekte zorlanmaları keyif verici.

    Açıklayayım:
    1-Bu ekibin sayesinde, kaporasını verdiğim CRV’den vazgeçtim. Mesele sadece bir araca marka adına para vermek değil, aynı zamanda o kadar parayı verip, hala el frenini “harrrt” diye kaldırmak ve arka bağaj kapağını “küttt” diye kapatmayı normal saymak…

    2-Yine bu ekibin sayesinde, aynı paraya alma imkanım varken, baz model BMW 2 serisi Gran Tourer 7 koltuklu 216d, Mercedes B serisi 1.5 dizel otomatik, Passat Comfortline 1.6 dizel otomatik, Opel insignia, peugoet 508, reno latitude vs vs almaktan vazgeçtim.

    Sonuç olarak, elbette yukarıdaki araçların hepsini onları dinleyerek almaktan vazgeçmedim tabiki…Ancak, bu dinamik ekip bende, hukuk diliyle söylersem “farik ve mümeyyizlik” yarattı.
    YANİ SEVDİĞİNİZ VE ÖNEM VERDİĞİNİZ NE VARSA, ONA KARŞI, YENİ BİR YAKLAŞIM BİÇİMİ VE BAŞKA BAŞKA PENCERELERDEN BAKMAYI SAĞLADI.

    Kıssadan hisse, acele etmemeyi ve araştırmayı öğretti…
    TEŞEKKÜRLER OTOPARK EKİBİ…
    (Ekim 2016’da aldığım superb’den çok memnunum ve sizin sürüş ve izlenimlerinizi de zevkle izledim.)

    1. CANBABA KARDEŞ EKİM 2016 GELMEDİ DAHA.YANLIŞMI YAZDINIZ 2015 YERİNE 2016 MI YAZDINIZ.AYRICA SİZDEN İSTEĞİM ALDIĞINIZ YENİ SUPERB HAKKINDA BENİM YORUMUN ALTINA BİRAZ BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLUCAM ÇOK.ÇÜNKÜ AYNEN SİZİN ALDIĞINIZ 1.4 TSİ 150 PS LİKTEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.YAKIT KONUSU BİRAZ FAZLA GİBİ GELDİ.7 LT ÜZERİ.ACABA BU ÖLÇÜM UZUN YOLMU YOKSA ORTALAMA YAKITMI.UZUN YOL VE ŞEHİR İÇİ TÜKETİMLERİNİ VEDE YALITIM VE İZALASYONU HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİCEM.ÇOOK MERAK EDİYORUM BU KONULARI.BENDE SİZİN GİBİ OTOPARK EKİBİNİN FİKİRLERİNE ÇOK GÜVENİYORUM.ONDAN DOLAYI BU TESTİ MERAKLA BEKLİYORDUM.KEŞKE TEST SÜRÜŞÜNDE DİĞER ARKADAŞLARIDA YANINDA OLSAYDIDA ONLARDA GÖRÜŞLERİNİ SÖLESELERDİ.O ZAMAN DAHA DOYURUCU BİR SONUCA VARABİLİRDİM.NEYSE SİZİN CEVAPLARINIZI HEYECANLA BEKLİYORUM.TEŞEKKÜRLER.

      1. Haklısınız Bülent bey, ekim 2015’de (superb dizel otomatik prestij paket) aldım. Şuan 5 bin km’deyim. Aldığımdan beri elde ettiğim veriler:

        1- Her defasında Bursa Sertepe otodan aldığımdan bu yana depoyu doldurdum. Yaklaşık 225 liraya doluyor. Sanırım 65 litrelik deposu var.
        2-Her depo ile yaklaşık 850 km ile 1050 km arası yol gidiyor. Önceki aracım opel astra 1.3 dizel idi. aşağı yukarı onunla aynı yakıyor.
        3-Aracı hangi modda kullandığınız önemli, eko modda çok tasarruflu. Ayrıca 72km ile giderken 1250 devirde 7.viteste gidiyor. Göstergesi de 3.7-4.1 gibi gösteriyor hep. Eko, normal veya sport mod farketmiyor; siz gaza basmazsanız eğer bir şey değişmiyor. Ben Balıkesir’de oturuyorum Düz bir memleket onun da farkı vardır.
        4-Aracın gaz pedalının son noktasına geldiğinizde, bir kademe daha aşağı iniş kademesi var. İşte bu anda hangi modda olursanız olun araç fırlıyor. Eko modda gaz pedalının en kademesinde aldığınız verimi, normal modda iken ilk yüklenmede alıyorsunuz. Sport modda ise gaza dokunur dokunmaz uçak gibi çekiyor.
        5- Ben aracımda arkada iki çocuk(5-10 yaş) önde eşimle hep 4 kişi gidiyorum. Bana araç hiç hantal gibi falan gelmedi. Limuzin gibi araba ancak modlara göre çevikliğini artırabiliyorsunuz. Yüklendiğiniz her gaz daha fazla yakıt demek tabikii…
        6-Son bir bilgi vereyim. Araçta her şey aileye veya patrona vb göre düşünülmüş.Ön koltuk yanlarındaki cepler, sol diz üstündeki kart yerleri, şemsiyeler, geniş kapı gözleri(1.5 lt su alan başka araba kapı gözü yok), arka cepler, önden kapanıp açılan arka koltuk lambaları, sağ kolunuza dizayn edilmiş ön konsol, vites ve multimedya sistemi, sürüşe duyarlı ve çok iyi aydınlatan ön farlar ve kaliteli geri görüş kamerası(zifiri karanlıkta arkayı size gösterebiliyor).
        SONUÇ OLARAK, ne kadar paranız var ve ne kadarını markaya verebilirsiniz? Önden bakıldığında logosu BMW veya Mercedes olsun içi teneke olsun diyorsanız o başka tabiki. Ben keyifle süreceğim araç istiyorum, geniş olsun, konforlu olsun (hatta passat highline aracında üstünde olsun) diyorsanız ona göre araç seçeceksiniz.
        SON NOT; bir arkadaşım orta dolu paketle 170bin liraya BMW 320i aldı. Aracından çok memnun. Benim araçtan donanım olarak fazlalığı yok. Ama kendisi çok memnun. Neden? Çünkü BMW’ye biniyor ve kendini iyi hissediyor. Benim böyle bir takıntım yok hepsi bu kadar…
        Kendinize iyi bakın, biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar, sorusu olan olursa yine yazarım…
        Muhammet Can

  17. ÇOK GÜZEL TEST OLMUŞ.ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK AND BEY.BU ARAÇ HAKKATEN REKLEMINDAKİ GİBİ BİR BAŞYAPIT.BEN SİZDEN SADECE ,MADEMKİ LASTİKLERİNİ BEĞENMİYORSUNUZ HANGİ TÜR LASTİKLE DAHA İYİ YOL TUTAR VE SESSİZLİK SAĞLAR BİR ONUDA SÖYLESEYDİNİZ DAHA İYİ OLURDU.BİDE ŞU CANT MESELESİNİ ANLAMIYORUM BEN.EN İYİ KONFORU SUNUN CANT 16-17-18-19 MU.HANGİSİNİ SEÇMELİYİZ YOLDAKİ SESTEN VE YOLTUTUŞ İÇİN.TAKIRDIDAN KURTULMAK İÇİN.BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA BURAYA YAZABİLİRSE MEMNUN OLURUM.AYRICA BU ARAÇTA OTAMATİK PARK SİSTEMİ OLMASI LAZIMDI ONU SÖYLEMEDİNİZ.O SİSTEM OPSİYONLAMI ALINIYOR??

  18. Skoda’yı seviyorum ya.Adamlar f/p ürünü yapıyolar direk.O değil çekimler çok iyi olmuş elinize sağlık.

  19. Arkadaşlar merhaba uzun zamandır siteyi takip ediyorum sonunda üye oldum bu da ilk mesajım teste gelirsek bence kesinlikle f/p aracı değil şu an bu sınıftaki tek f/p aracı bence Opel insignia 1.4 t edition elegance yeni edition elegancelar bayilerde 73-74 e kadar bırakıyorlar ki Superb passat mondeo nun en baz fiyatıyla karşılaştırmanızı öneririm Opel in sitesinden

    1. öyle bir arabayı 74.000 liraya neden bırakıyorlar acaba diye hiç düşündünüz mü 🙂

        1. tabiki çok kötü olduğu için bırakıyorlar, ben insignia’yı çok beğeniyorum ancak şöyle bir eksikleri var;1200 kiloluk astrada kulandıkları motoru neredeyse iki katı lastik ebadı olan camış kadar insigniada kullanınca hailiyle işin rengi değişiyor.
          SuperB ile tolere edilemeyecek kadar fazla bi yakıt farkı var mesela dizel insignianın.
          vw ile hiçbir marka ve modeli kıyaslamam ben hocam, çünkü vw mantık işi değildir. “Fazla param var vw ‘i seviyorum biniyorum” der binersin kimse birşey diyemez ama asla fiyat performans aracı olmadı vw. Benim yegane düşüncem, Mondeo,İnsignia,Passat,SuperB arasında fiyat performansı en yüksek araç SuperB.
          Not: 1.4 motor insignia mı olur ya 🙂

    2. ayrıca kıyasladığınız araba 1.4t benzinli yani dizelle dizeli kıyaslasanız daha adil olur sanki ki şu an insignia 1.4t 80bin tl superb 1.4tsı 72bin tl kesinlikle f/p aracı bence

      1. tabi bir de Opel’in alt devirlerde ölü 1.4 t’si kağıt üzerinde iyi sadece. TSI’ın yanında bile geçemez:)

          1. Ben diğer markalardan değil Opel’den bahsediyorum. Konuyu çarpıtmayalım. Yoksa BMW’nin de turbo motorları gayet başarılı.1.4 Turbo 140 Hp Insignia ile Ankara-Alanya arası yol yaptım. Rampada Corolla D-4D tarafından bile tokat yedik ki benim paspastan çıkacaktı gaza köklemekten. Araba gitmiyor bu kadar basit. (BMW. Opel ve VAG dışında diğer firmaların küçük hacim turbolarını kullanmadım bilmiyorum)

      2. Dizel otomatik 1.6 cosmo stil paket yani deri döşeme bose ses sistemli sunroof lu ve flexiride şasi li aracı 112 bin e bırakıyorlardı benim amacım Skoda yı kötülemek değil ama ben tercih edecek olsam insignia yı alırım ayrıca 1.4 t 73 e veriyorlar diye bu kötü araba olduğu anlamına gelmez ,Audi a3 ü geçen ay 71 e 1.2 tsi veriyorlardı bu Audi a3 ün bmw veya mercedesten kötü olduğu anlamına gelmez

  20. abi passat la arasındaki fiyat VAG ın konumlandırma stratejisi yüzünden VAG tüketici zihninde volkswagen i skoda dan daha yukarda konumlandırdığı için böyle bir fiyat farkı var

  21. Direk buraya attim mesaji okursun diye Uzun zamandir takip ediyorum sizi dun farkettim com. oldugunu ve bunun bir site oldugunu ve “Form” videosunu gorunce sitenize girip kayt olduk SOYLE BIR ONERIM OLACAK Bu videolarda pampalarda mesela tam muhabbetin zirvesinde cingil gibi briniz siteye davet edip kayit olun ve vs siteye arasira gozatin bilmeme ne dese kesin donus daha fazla olur saygilarimla saglikla kalin

  22. Teşekkür ederiz And Bey ve OTOPARK ekibi, çok güzel bir video olmuş tebrik ederim. Aralık 2015’te superb prestij aldım. Yaklaşık 5000 km yaptım. Tespitlere kesinlikle katılıyorum. Superble test sürüşünü yaptıktan sonra VW’ye gittim. Passatla test sürüşünün ardından VW satış temsilcisine superble olan rekabette beni passat almaya ikna etmesini söyledim, aldığım cevap sadece “ikinci el piyasası” oldu. VW’nin marka cazibesine ben de ciddi anlamda kapıldığımı söyleyebilirim, ancak şahsi kanaatim bu sefer passatın superb’ten (belki biraz o üst limitlerdeki dinamizminin dışında) hiçbir üstünlüğünün olmadığı yönünde. Kaldı ki aradaki 2o bin TL’lik fark bu kanaatimi ciddi anlamda kuvvetlendiriyor. Bu arada araca Conti kış lastiklerinin de çok iyi geldiğini belirtmeden geçemeyeceğim..

  23. Fiyatına göre gerçekten çok güzel bir araba, ben kullanıcısı olarak almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

  24. Superb değeri bilinmeyen bir otomobil. Passat’ta VW yazması arabaya cazibe ve prestij katıyor, halbuki alakası yok. Audi, BMW, Mercedes olsa anlarım ancak VW gibi sıradan otomobiller üreten bir marka yani kısacası Skoda ve VW arasında hiçbir fark yok benim için. Fiyat-performans olarak kıyas edecek olursak elbette superb fersah fersah üstün bir araç, aklınızı kullanın arkadaşlar.+ Olarak Passat’ın yakın zamanlarda makyaj yemesi muhtemel diye düşünmekteyim. Skoda Superb daha çıtır çıtır taze bir otomobil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu