Haberler

Drift Taksi “E39 M5”




Zaman ilerledikçe yaşlanan, eskiyen sıradan arabalara benzemeyen, aksine modern arabalara birçok konu hakkında ders veren e39 m5 Almanya’da düzenlenen ‘Bimmerworld Weeze’ etkinliği kapsamında hâlâ formundan bir şey kaybetmediğini gösterdi. Sizleri “Yerlerin gerçekten ıslak olmasına ihtiyaç var mıydı?” cümlesini kurmamızı sağlayan m5’le baş başa bırakıyorum. V8’in seslerine dikkat 🙂

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 15 yaşında olması bir araba için büyük bir rakam olmamalı. 1972 model gövdesi sacdan yapılma amerikan arabaları 4,2 milyon kilometre yol gitmiş 45 yaşına basıyorlar.

    Benim rahmetli dedemin 1980 model Ford 3600 traktörü satıldığında 30 yaşındaydı. Amerikada karı koca 1990 model Honda crx otomatik arabalarıyla 500,000 mili tamamlarken, Hypermilir joe ,1000000 mildir accordunu sürmeye devam ediyor.

    Tekrar soruyorum 15 yaşında bir bmw için büyük bir rakammıdır.

    1. Ama karşılaştırma yaptığınız araçlardan bir tanesi traktör, üretim amacı ağır şartlar altında çalışmak olduğu için normal değil mi zaten?

      Milyon mil yapan Hondalar ise atmosferik motorlu “normal” arabalar yani honda sahipleri oturup her haftasonu pist günü yapan insanlar değiller. (Türkiye için değil Amerikadaki durum) Arabaların çalışma koşulları farklı.

      Videodaki modelde “M” olunca 15 yıllık süreçteki kullanım geçmişini bilemeyiz. 15 yıl boyunca ortalama bir kullanım görmüş veya garajda yatmışsa evet haklısınız az ama m modelleri genelde devirli kullanılan ve genellikle günlük kullanımla değil performanslı kullanımla km yaptıkları için yıpranmalarının daha hızlı olabileceğini düşünüyorum. 15 yıllık süreçte 25-30 yıl kullanım kadar yıpranmışta olabilir.

    1. And abi bayağı araştırdım, sahibi Gerard Dol diye birisi. Autobedrijf G. Dol BV isimli kendinin kurduğu bir firması var. Üzerindeki etiketlerde de özel bir isim yazmıyordu. Grandprixradio M5 ismiyle aratınca başka videolarına da ulaşılabiliyor ama bu m5’in kullandığı süspansiyon sistemine ulaşamadım 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu