Haberler

Yeni Phaeton da emisyon kurbanı




Volkswagen’in amiral gemisi modeli Phaeton’un ikinci nesil için olası görünümü yayınlandı.

Volkwagen’in emisyon skandalının bir kurbanı da Phaeton modeli oldu. Yeni Phaeton’un tanıtımı resmi olarak ertelendi. Ancak Volkswagen bu ertelemenin ne kadar süreceğini açıklamadı. Şirket para cezaları ve geri çağırmalarla birlikte yaşadığı sıkıntılardan sonra hala maddi olarak iyi durumda olursa amiral gemisine yatırım yapmak için şansını 2020 yılından önce tekrar deneyebilir.

Şirket şu sıralar hibrid ve elektrikli araçların geleceği için temel olarak hizmet eden modeller üzerine yoğunlaşmış durumda. Bilinen bir şey ki, gelecek Phaeton elektrikli bir model olarak sunulacak. Ancak beklenilene göre Volkswagen elektrikli motorun yanında bazı yanmalı motorlar ile müşterilerine alternatif sunarak bu tam boy sedanın seçeneklerini arttırmayı düşünüyor.

Yeni Phaeton’un varsayımsal tasarımına bakılırsa dört kapılı coupe gibi görünen araç, öncekine nazaran daha eğimli bir tavan çizgisi ile daha büyük bir Passat izlenimi veriyor. Volkswagen Yönetim Kurulu’nun dikkat çektiği dijital çizimlere göre yeni elektrikli Phaeton bilinenlerden daha uzun mesafe gidebilecek.

2002 yılında yola çıkan eski Phaeton günümüzde hala satışta. Volkswagen, en yavaş satılan aracı olan Phaeton’un üretildiği Dresden fabrikasını cihazlarını yenilemek için Mart ayında kapatacağını da açıklamalarına ekledi.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. VW nin phaeton diye diretmesine hiç anlam veremiyorum. Mükemmel bir araç eyvallah ama, elinde Audi gibi bir premium marka varken, orta sınıf bir marka ile fiyatları Audi’ye yakın olan bir premium neden üretirsin?

  2. Volkswagen Phaeton eyvallah iyi bir otomobil fakat Volkswagen’e zarar ettiren bir model. Phaeton modelinin VW’ye toplamda 1.99 milyar Euro zarar edilmesine neden oldu. Adı “halk otomobili” olan bir firmanın lüks otomobil üretmesi çok saçma sapan birşey. Volkswagen’in elinde Audi gibi bir marka varken hala ne diye Phaeton’u üreteceğim diye ısrarla diretiyor. Anlamak mümkün değil

  3. Volkswagen’in Phaeton’un üzerinde ısrarla diretmesi bence çok yanlış. VW’nin geleceğine yatırım yapması daha akıllıca ve mantıklıca bir tercih olur. Malum VW bu sınıfta Audi ile zaten yer alıyor. VW gibi adı “halk otomobili” olan bir markanın lüks otomobil üretmesi kadar saçma sapan birşey yok

  4. Tartışmasız VW’nin en sevdiğim modellerinde birisidir. İnşallah 2020’den önce gelir yeni kasası. Yolların ve benim gibi otomobilseverlerin en çok özlediği otomobil kesinlikle Phaeton’dur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu