Haberler

Kış lastiği satışları yüzde 41 arttı




Türkiye’de araç sahipleri kış lastiği için düğmeye Ekim’de basıyor. Kış lastiği alımları için Ekim ayından önce harekete geçmeyen araç sahipleri, kışın iyice kendini hissettirdiği Aralık ayında ise lastik alımına hız veriyor.

Zorlu kış koşullarında, havaların soğuması ve artan yağışla birlikte araçlarda kış lastiği kullanımı büyük önem taşıyor. Zeminlerde daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sunan kar lastiği satışları, hem yasal zorunluluk hem de güvenli sürüş bilincinin artmasıyla birlikte 2015 yılında yüzde 41 oranında arttı.

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com’ın, 2015 yılına ait kış lastiği satış verilerine göre, geçtiğimiz yıla oranla kış lastiği satışı yüzde 41, fiyatları ise yüzde 9 oranında arttı. Kış lastiklerinin 2015 yılındaki ortalama fiyatı da 350 TL olarak belirlendi.

Her iki yılda da kış lastiği satışlarının Ekim ayı itibarıyla artmaya başladığı, en çok satışın yapıldığı döneminin ise Aralık ayı olduğu gözlemlendi. sahibinden.com verilerine göre, 2015 Aralık ayında kış lastiği satış verileri geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 78 artış gösterdi.

sahibinden.com hakkında

Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile kendi iş alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. Mart ayında 33,5 milyon tekil ziyaretçinin 118 milyon kez ziyaret ederek 4 milyar sayfa görüntülediği sahibinden.com; 380 çalışanı 5 milyona yakın aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Dün piyasanın en dandik yaz lastikleriyle -2 derecede Abs Esp bulunmayan tosbaamızla karda uzun yol yaptık şeytanla kumar resmen siz yapmayın sakın 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu