Haberler

Saab’dan Çin’e 20 bin elektrikli araç




Bildiğimiz üzere 2012 yılında SAAB ekonomik bunalıma girmişti ve Çinli şirket NEVS onu satın almıştı. Şirket şimdilik aracın şasisini üretmek üzere havacılık ve uzay teknolojileri üzerine uzmanlaşmış Volinco ile çalışacak. Şirket araçların şasisini 2017 ile 2020 yılları arasında tamamen teslim edecek ve bu iş için 996 milyon dolar alacak.

Aralık ayında NEVS, Panda New Energy ile 12 milyar dolarlık bir anlaşma daha imzaladı ve Çinli kiralama şirketi EV’e 150 bin adet elektrikli araç üretecek. Bu anlaşma ile NEVS ile çalışan şirketlere 100,000 araç sağlanacak. NEVS, SAAB 9-3 EV’in parça ve boyama işlemlerinin Trollhättan, İsveç’de gerçekleştirdikten sonra son aşama olan birleştirme için Çin’e gemi ile gönderecek. Verilen rakamlar doğrusunda NEVS hazırlıksız olmayıp bu kapasiteyi kaldıracak fabrikayı Tianjin, Çin’de 2020 yılına kadar hazır edecek.

Yapılan son anlaşma ile NEVS şirketin havacılık kısmından da üretim sırasında yardım alacak. Ayrıca mevcut ve gelecekteki araçlarını geliştirmek için Dongfeng and Renesas Electronics ile çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu