Haberler

1 Serisi Sedan yeniden yakalandı!




Geçtiğimiz günlerde test edilirken yakalanan BMW 1 Serisi Sedan, bu kez zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor.

Kompakt sedan kavramıyla uyuşması beklenen model, büyük farları ve ön ızgarasıyla bu tabuyu yıkıyor. Fakat buna karşın kısa bir dingil mesafesine sahip olan model, bu dezavantajı en fazla arka kapılarının küçüklüğünden sezdiriyor.

BMW çoğu detayı gizli tutmaya çalışsa da, modelin alt yapısının 2 Serisi Active Tourer ve MINI Cooper’da da yer alan UKL platformunu içerdiği bize ulaşan bilgiler arasında. Platformun gereği önden çekişli olarak sunulacak olan modelin, Audi A3 Sedan ve Mercedes-Benz CLA kalitesinde bir yol tutuş vaad etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Motor seçeneklerine geçtiğimizde 3 ve 4 silindirli çoğu doğrulanmamış ünite bizi karşılıyor. Fakat tahminlerin üzerine giriş seviyesinde 1.5 litrelik TwinTurbo Power 3 silindirli 134 beygir ve 220 Nm tork üreten bir ünitenin, en üst noktada yerini 2 litrelik 4 silindirli TwinPower Turbo 228 beygir ve 350 Nm tork üreten bir üniteye bırakması bekleniyor.

Yılın sonuna kadar kullanıcılarıyla kucaklaşması beklenen model için, her fuar tanıtım uğruna birer fırsat.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Her gördüğümde üzüldüğüm niye arkadan itiş değil dediğim araç olarak kalacak içimde

  2. Önden çeker olmanın etkisiyle oldukça geriye gelmiş ön aks
    1, 3, 5 serilerindeki gerilmiş yay gibi duran alçak tasarımdan uzak, yüksek tombul sıradan bir şase tasarımı.

    Kokoş bmw’si olur. İsterse M paket olsun farketmez.

  3. Arkadan itiş değilse beş para etmez. Mercedes ve BMW’nin genlerinde arkadan itmek var. Önden çekiyorsa Mercedes de olamaz BMW de.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu