Haberler

Koçibey anma töreni 9 Şubat’ta




Türk otomobil sporlarının duayen ismi Balkan Ralli Şampiyonu Renç Koçibey, ölümünün 23. yıldönümünde anılıyor.

Anma töreni İstanbul Otomobil Kulübü (İSOK) organizasyonu ile 9 Şubat 2016 Salı günü Saat 13:00´de Zincirlikuyu Mezarlığı´nda yer alan Koçibey´in kabri başında gerçekleştirilecek.

Renç Koçibey Kimdir? (1942-1993)

Renç Koçibey 1942 yılında İstanbul’da doğdu. Daha sonra Fransa’ya yerleşti ve burada bisiklet motosiklet kullanarak söz ettirdi. Lise yıllarında İstanbul’a geri döndü ve Saint Joseph’ten mezun oldu. Motosiklet tutkusunun ardından, ralliye merak saran otomobil sporlarının “paşa”sı Koçibey, FIA kurallarına uygun olarak Türkiye’de yapılan ilk ralli organizasyonu 1968 Trakya Rallisi Anadol marka otomobili ile kazandı. Daha sonra ulusal ve uluslararası bir çok kez rallide farklı otomobiller ile genel klasman birincilikleri elde etti. Koçibey, özellikle yokuş aşağı iniş ve kötü hava şartlarındaki üstün pilotluğuyla tanınırdı.

1984 yılında Balkan Ralli Şampiyonluğu kazanan Koçibey, 1988 yılında “Dünyanın en iyi Mitsubishi pilotu” seçildi. İki kez de Paris-Dakar Rallisi´ne katılan, son olarak Renault Ralli takımında yarışan Koçibey tırmanma yarışları için hazırlanıyor ve arkadan itişli Renault 11 projesi üzerinde çalışıyordu. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koçibey, 1993 yılında İzmit yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı…

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu