Haberler

Formula E’de Buenos Aires ePrix’i tamamlandı




Uruguay’da yapılan yarıştan sonra verilen bir aylık aranın ardından elektrikli araçların yarış serisi olan Formula E, Buenos Aires ePrix’i ile devam etti ve tarihinin en heyecan verici yarışlarından birini geride bıraktı.

Sıralama turlarının ardından yarışa önde başlayacak ilk beş sırasıyla; DS Virgin takımından Sam Bird, Nicolas Prost (Renault e.Dams), Antonio Felix da Costa (Aguri) ve Venturi takımının iki pilotu Stephane Sarrazin ve Mike Conway isimlerinden oluştu. Alıştırma turlarında en iyi dereceleri elde eden Sebastien Buemi, sıralama turunda yaşadığı talihsiz bir kaza nedeniyle yarışa son sırada başlarken, son şampiyon Nelson Piquet Jr ise yarışa dokuzuncu sırada başladı.

Geçen sezon iki yarış kazanarak iddialı olduğunu kanıtlayan Bird, sıralama turlarında yakaladığı pol pozisyonu avantajını iyi şekilde kullanarak yarışı da ilk sırada tamamlayan isim oldu. Bird’ün hemen arkasındaki kişi ise yarışa son sırada başlayıp rakiplerini bir bir geçen İsviçreli pilot Buemi oldu.

Bitime iki tur kala ikinci sıradaki Di Grassi, Bird’ü geçmek için ataklarda bulunurken, Buemi doğru zamanlama ile Di Grassi’yi geçmeyi başardı ve ikinciliği aldı. Bird’ün sadece 0.716 saniye arkasında yarışı bitiren Buemi, aynı zamanda bu sezonki en yakın ikinciliğin de sahibi oldu.

Buemi tarafından geçilen Di Grassi üçüncü olurken puan alan ilk 10; Sarrazin, Prost, Duval, Heidfeld, Frijns, Turvey ve Senna isimlerinden oluştu. Bu sonuçların ardından genel sıralamada Buemi 80 puanla liderliğini sürdürürken, Di Grassi 76 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bird ise 52 puanla, Duval ve Jerome d’Ambrosio’nun önünde üçüncü sırada. Aynı zamanda takımlar sıralamasında Renault e.Dams 101 puanla lider durumdayken, 86 puanlı Abt Audi ve 62 puanlı Dragon takımları sırasıyla ikinci ve üçüncü sıradalar. Şampiyona 12 Mart’ta Mexico City’de gerçekleştirilecek sezonun beşinci yarışı ile devam edecek.

https://www.youtube.com/watch?v=wP21WIRqLVw

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu