FeaturedHaberler

Seat Ateca ilk defa görüldü!




Seat ve dijital ortamlarca oluşturulan fotoğraflarının sıklıkla medyada yer aldığı model, bu gün ise gerçek haliyle karşımızda.

Öncelikle çıkan isim tartışmasını sonlandırmalıyız ki, medyada yayılan ‘Aran’ isminin kullanılacağı dedikodusu, bugün modelin ‘Ateca’ ismiyle resmi olarak duyurulması itibariyle çürütüldü.

Kompakt bir crossover formunda karşımıza çıkan model, standart Leon’un yükseltilmesi ve kuyruk kısmının gıdıklanması haricinde pek büyük bir farka sahip değil. Avrupa’da merakla beklenen modelin, en çekici kısmı MQB platformuna sahip nadir yüksek araçlardan biri olması.

Sürüş kalitesi ne seviyededir bilinmez ancak, bugün sızdırılan fotoğraflarına ek elde edilen ön teknik bilgiler modelin neredeyse aydınlanmasına yol açmış. Motor yelpazesine 1 litrelik turbo şarjlı 3 silindirli üniteyle başlayan model 110 beygire sahipken, 1.4 litrelik ACT teknolojisiyle bezenmiş ünite 150 beygir gücü modelin emrine sunuyor.

Dizel cephesinde alışıldık 1.6 litrelik TDI üniteden 110 beygirlik bir güç elde edilirken, daha güçlü seçenekler olan 2 litrelik TDI üniteler ve beraberindeki 150 beygirin yanı sıra, en üst nokta olarak 184 beygirlik seçenek de modelin kullanıcılarına sunulacak.

Standart halinde 6 ileri manuel şanzıman ile kullanıcılarına sunulacağı hakkında bilgi edinilen model, daha yüksek güç seçenekleri ve kullanıcının isteğine göre 7 ileri çift kavramalı bir şanzımanla da kombine edilebilecek.

Aynı şekilde önden çekiş seçeneğinin standart olması beklenirken, 3 silindirli 1 litrelik ünitenin haricinde, model opsiyonel bir şekilde Seat’ın 4Drive adını verdiği 4 tekerlekten çekiş sistemiyle gücünü yere aktarabilme seçeneğini kullanıcılarıyla buluşturacak.

Kia Sportage, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai ve Honda CRV gibi kompakt SUV klasmanından ekmek yiyen modellerin işini bu savaşta daha da zorlaştırmak için, piyasaya sunulacak olan modelin, Cenevre’de bizlere ‘Merhaba!’ demesi ve yılın ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Arabanın tasarımı şimdiden eskimiş gözüküyor. Ama doğru fiyatlandırma olursa çok satacaktır.

  2. tasarım dinamik çizgiler içeriyor yan çizgiler Tiguanı hatırlattı çok az bi fark var aralarında, arka tarafta bi potluk var ama çıkaramadım ateca yazısının oldugu bölüm biraz gözüme tuhaf geldi.

  3. VW artan malzemelerden yapmış gibi sessiz sedasız piyasaya girer 1.4 tsi 1.6 tdi atarlar kutsal dsg ile beraber
    Hop 89.900 den başlayan fiyat ooh iyisin he vag

  4. Diğer markalar crossover üretirken baz aldıkları aracı (veya şasisinin) farklı ve değişik bir tasarımla getirirken eski bir iç mekanı yeni üretilecek bir arabaya oturtmaları düşündürücü…

  5. Ben bu modeli hic sevmiyorum abi ya bence Audi A1 Cabriolet ler daya iyi hem daha az yakiyo hemde ayami yerden kesiyor. Buna vericegim parayla 2 tane daha iyi araba alirim.

  6. Tiguan müşterilerinin bir kısmını çeker ancak. Kuga veya Tucson müşterileri bu araca bakmaz.

  7. SUV’ları inceliyorum bu aralar ve piyasada doğru düzgün dizel model yok ne yazık ki. Tucson’a baya baktım ama dizelden sonra yakıta 2 katı vermek hoşuma gitmiyor.
    Umarım bu 1.6 dizel bize iyi bir fiyattan gelir. Seat’ın sitesinde tanıtımlar başlamış:

    http://www.seat.com/carworlds/suv.html

  8. VAG grubunun yaptığı hata bence, gruba ait bütün markaların modelleri tek bir tasarım ekibinden çıkıyor. son modellerde bu çok belirginleşti. Ben bir Audi sahibi olarak Skoda’ya benzer araç kullanmak istemem mesela. veya VW sahibi olarak Seat’a.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu