Haberler

Nürburgring ardından İspanya




Mercedes’in son dönemde Kuzey Amerika enternasyonel otomobil fuarında tanıttığı yeni E serisinin ardından, Alman üretici şimdi de tüm dikkatini yüksek performanslı modeli E63 üzerine veriyor.

Kasım ayında ilk fotoğraflarını yayınladığımız model şimdi de İspanya’da test edilirken yakalandı. Yüksek performanslı model ailevi tasarım özelliklerine sahip fakat önde daha geniş hava girişleri ve tek şeritli çubuk ızgara ile diğer aile fertlerinden ayrılıyor. Arka tarafa doğru ilerlendiğindeyse agresif yan etekler, yüksek performanslı fren sistemi, arka spoiler ve dört çıkışlı sportif egzoz sistemi ile kendini gösteriyor.

İç mekanı büyük ölçüde standart modelden alınacak, bu da araca binen kişilerin dijital gösterge paneli ve 12,3 inçlik geniş ekran bilgi sistemi ile karşılaşmaları anlamına geliyor. Modelin spor direksiyona, yenilenmiş döşemelere ve Burmester 3D surround ses sistemine sahip olması planlanıyor.

Mercedes’in performans özellikleri konusunda ağzı sıkı olsa da, E63 modelinde C63 ve GT’de kullanılan 4.0 litrelik V8 motorunu güçlendirerek kullanması bekleniyor. Motor, AMG GT’de 503 beygir üretirken, E63’de 550 beygir güç üretileceği de söylentiler arasında. Ne olursa olsun en heyecan verici kısım ise aracın opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile satışa sunulabilecek olması.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu