Haberler

Toyota Prius’un kızgın hâli




Wald International Toyota Prius için tanıtılacak olan spor görünüm paketinin çizimlerini yayımladı.

Önceki çizimlere göre çok daha agresif olan bu versiyonda dikkat çeken yenilikler ise; yenilenmiş ön tampon, elden geçirilmiş ızgara ve ön tamponda yenilenmiş rüzgarlık. DTM otomobillerinde olduğu gibi ön tamponun sağında ve solunda yer alan kanatlar ile üçgen şeklindeki gündüz farları da yenilikler arasında sayılabilir.

Aracın yan kısmında ise ön tamponun tasarım dilini devam ettiren gövde kiti, hafif alaşımlı jantlar ve grafik detaylar yer almakta. Arka kısım ise agresif tasarımlı bir arka difüzör ve dört çıkışa sahip egzoz ile tamamlanmış.

Otomobilin motoru konusunda büyük ihtimalle bir değişikliğe gidilemeyecek ve normal versiyonda bulunan ünite kullanılmaya devam edecektir. 1.8 litrelik Atkinson döngüsüne sahip 4 silindirli motoruna ek olarak iki tane elektrik motoruna sahip olan araç 121 beygir üretmekte. Bu 121 beygiri değişken oranlı şanzımanı (CVT) ile yola aktarmakta. Arabanın asıl üretim amacı olan konu: yakıt tüketimi. Prius karma kullanımda 4,5 L/100km gibi bir değer elde etmeyi başarıyor. Daha da ekonomik bir versiyon isterseniz aerodinamik değişiklikler sayesinde ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 4,2 litreye indirilmiş olan “Eco” versiyonunu da satın alabilirsiniz.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu