Haberler

Mini’den yeni sedan için ipuçları




Mini’nin Superleggera konseptini tanıtmasının ardından neredeyse iki yıl geçti. Bu süre zarfı boyunca konseptin üretim versiyonu defalarca kez manşetlere konu oldu. Ancak gelen son bilgilere göre üretici onun yerine yeni bir sedan modele göz kırpıyor.

Automotive News’e verdiği röportajda Superleggera konseptinin üretilme ihtimalinin hala yaşadığını belirten MINI yöneticisi Peter Schwarzenbauer, yüksek satış rakamlarına ulaşamayacak ve yüksek ihtimalle pahalı olacak modelin iş mantığına ters olduğunu söyledi ve ekledi; “Bu tarz otomobiller her zaman ekonomik açıdan iyi değildir. Marka için neler yapacak ve onu uyumlu hale getirebilecek miyiz? Bu bir pazarlık.”.

Superleggera ile ilgili yorumlarının ardından yeni bir sedan model hakkındaki düşüncelerine geçen yönetici, bu tarz bir model için görüşlerini belirtirken “hacim açısından daha yüksek potansiyele sahip” cümlesini kullandı ve ardından “Bu yılın devamında bir karar verilecek ve kazanan model Mini’nin ürün gamındaki beşinci araç olacak.” dedi.

Schwarzenbauer, yeni model hakkında ipuçları verdikten sonra bir elektrikli otomobil ve plug-in hibrit için planlarını onayladı. Plug-in hibrit modelin gelecek iki yıl içinde tanıtılması beklenirken, henüz planlanma aşamasında olan elektrikli model için biraz daha fazla zaman gerekecek. Schwarzenbauer’in söylediğine göre İngiliz üretici gelecek birkaç yılda batarya teknolojisinin ne kadar ilerleyeceğini görmek istiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu