Haberler

Lotus, Cenevre’ye iki yeni spor otomobille gelecek




Cenevre Otomobil Fuarı’nın kapılarını açacağı gün için geri sayım devam ederken Lotus, etkinlikte iki yeni spor otomobil tanıtacağının haberini verdi.

Detaylar henüz saklanıyor olsa da İngiliz üreticinin CEO’su Jean-Marc Gales, kendileri için “resmi olarak yollara çıkabilen seri üretim otomobillerin en hızlılarını tanıtmak üzere” sahnede olacak. Lotus, 3-Eleven, Elise Cup 250 ve bahsi geçen 2 yeni gizli modelle birlikte toplamda 4 yeni modelinin şovunu yapacak.

Henüz hiçbir şey kesin olmasa da, bu modellerin birinin Evora 400 Roadster olabileceği söyleniyor. Hatırlatmamız gerekirse Evora 400 Coupe, geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. 3.5 litrelik süperşarjlı V6 motoruyla 400 BHP (406 PS / 298 kW) maksimum güç ve 410 Nm (302 lb-ft) maksimum tork üreten model, 0-100 km/h hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlayıp (0-60 mph: 4.1 saniye) 300 km/h (186 mph) maksimum hıza ulaşabiliyordu.

Diğer model hakkında kesin ipuçları bulunmasa da Evora için bir pist versiyonu ya da güncellenmiş bir Exige ihtimaller arasında. Olur da bunun cevabı Exige olursa, az önce bilgilerini verdiğimiz Evora 400 ile aynı motoru kullanacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu