Haberler

VW’nin emisyon sorunu için son günü 24 Mart




Automotive News’ten gelen haberlere göre emisyon skandalına karışmış olan 600 bin araç için VW’e herhangi çözümün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine karar vermesi için 24 Mart tarihi verildi.

San Fransisco’da “Bu devam eden bir problem.” açıklamasını yapan Bölge Yargıcı Charles Breyer, sorunun çözümü için 6 ay gibi bir sürenin yeterli olması gerektiği görüşünde.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında dizel araçlarda yanıltıcı bir cihaz kullanıldığını kabul eden VW’nin, bu gelişmeden sonra normale göre 40 kat daha fazla nitrojen oksit ürettiği ortaya çıkmıştı.

Volkswagen grubu tüm dizel otomobillerde satış yasağı devam etmekle birlikte bu süreçte VW için açılan davaların toplamı 46 milyar dolara gelmiş durumda.19-2015-vw-jetta-tdi-review-1

3 litrelik V6 dizel motoru için çözüm önerisini şubat ayının başlarında sunan VW’nin, 2 litrelik dizeli içinse yapılan çözüm önerisi kabul edilmemişti.

Adalet ve Çevre bakanlıklarıyla beraber Kaliforniya Hava Kaynakları gibi kuruluşlarla anlaşma yoluna giden VW tarafından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Robert Giuffra; “Bu sorunları elimizden geldiğince hızlı bir şekilde çözeceğiz.” dedi. Bundan sonraki adımları da etkileyecek olan bir durumda karar vermek zor olduğu gibi; “araçların geri mi alınacağı” veya “şirket için karlı olmasa da servis bakımı mı yapılacağı?” gibi önemli sorular bulunmakta.

Önceden FBI’da direktörlük yapmış olan Robert Muller, danışman olarak bir VW mühendisiyle yaptığı görüşmenin ardından VW’nin bu soruna bir çözüm bulacağını söyledi. Bu görüşmenin ardından hükümet, Robert Mueller’in VW’nin üst düzey yöneticileriyle konuşmasını da istedi. Ayrıca Volkswagen’in dizel skandalı konusu için avukat tuttuğu da gelen bilgiler arasında.

Son olarak devam eden süreç sebebiyle Volkswagen 2015 yıl sonu değerlendirme toplantısını ertelendi.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu