Haberler

Gergin bir DS




DS, E-TENSE ile Cenevre’de resmen gösteriş yaptı. DS’nin sanatsal tasarım ruhunu yarışçı bir kimliğe büründürdü.

Otomobil konsept bir araç olduğu için tasarımı biraz abartılı olmuş, ama yine de Cenevre’den gelen geri dönüşler sayesinde bu araca çok benzeyen bir otomobil üretilebilir. Otomobilin belirtilen ağırlığı 1.800 kg kadar olacak, 4 saniyenin altında 0’dan 100’e çıkabilecek ve maksimum hızı 250 km/sa olacak. Aracın son hızı biraz şaşırtıcı olsa da aslında bu araç tam bir elektrikli spor otomobil olacak. İçinde 300 kilovatlık 402 beygir gücü üreten bir motor olacak ayrıca 516 newton-metre tork üretebilecek. Menzil olarak şehir içerisinde 360 km hedeflenmiş, bataryaları bu hedefe ulaşacak kapasitede olacak. 20 inçlik alaşım jantlarda Michelin Pilot Super Sport lastikler takılı olacak.

Aracın içerisi de en az dışı kadar gösterişli olacak. 10 inç boyutundaki dokunmatik bilgi eğlence sistemi, 9 hoparlör 640-watt’lık Focal ses sistemi aracın içi hakkındaki ilk detaylı bilgiler.

Umarız DS’in E-Tense gibi araçları gelecekte üretilir. Ayrıca bu konsept tasarım DS’in gelecek modelleri hakkında da ciddi ip uçları içeriyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu