Haberler

XC90 Excellence Cenevre’den Avrupa’ya açılıyor




Yaklaşık 1 yıl önce ilk kez Shanghai Otomobil Fuarı’nda gördüğümüz XC90 Excellence sonunda Avrupalı tüketiciler için de görücüye çıkmış oldu. İsveçli üretici Volvo tarihindeki en lüks araçlardan birisi diye nitelendirdiği bu modelin satışına İsviçre, Fransa, Belçika’da zaten başlandığını ve ilerleyen zamanlarda ise Amerika ve Çin’in de bu listeye ekleneceğini belirtti.

XC90 temelli Excellence 4 koltukta birden ısıtma, soğutma, masaj ve elektrikli ayar imkanı sunuyor. Arkada bulunan yolcular için alışılmışın dışında diz mesafesi, sehpa, kristal bardaklar ve buzdolabı da standart olarak sunuluyor. Bunun dışında aracın yalıtımı da oldukça güçlendirilmiş, araçta Pirelli ses önleyici lastiklerin kullanıldığını belirten İsveçli üretici ayrıca Bowers & Wilkins marka 19 hoparlöre sahip bir ses sistemiyle eğlence konusunda da oldukça iddialı.

Araç gücünü 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motor ve buna eşlik eden elektrik motorundan alıyor. Böylece bu hybrid aracın toplam gücü 410 beygir oluyor.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu