Haberler

En hızlı Radical: RXC Turbo 500R




Radical, yine çok “radikal” bir modelle karşımızda. RXC Turbo 500R adı verilen bu otomobil, 90’lardan beri pistlerden fırlama otomobiller üreten İngiliz üreticinin ürettiği en hızlısı. Bu kadar uzun süredir pistlerden fırlamış gibi yol otomobilleri üreten Radical, hakkını vererek “yol için üretilmiş pist otomobili” ürettiğini söyleyebilecek sayılı üreticilerden.

RXC Turbo 500R, Radical’ın birkaç sene önce piyasaya sürdüğü ilk kapalı kokpitli otomobili baz alınarak geliştirilmiş. Otomobilin kalbinde bir Ford EcoBoost V6 yatıyor, otomobilin gövdesi ise karbon fiber. Bu EcoBoost V6, Ford’un Flex veya Explorer modellerine koyduğundan çok daha farklı bir motor. Garrett turbolar ve intercoolerlara sahip olan RXC Turbo 500R, güçlendirilmiş pistonlar, el yapımı manifoldlar ve özel ECU’nun da katkısıyla 600 HP ve 630 Nm güce ulaşmış.

Motordan alınan güç, arka tekerleklere 6 ileri sıralı bir şanzıman kullanılarak aktarılıyor, otomobili durdurma görevini ise 360 mm ön/330 mm arka diskler yapıyor. Fren sisteminde hem ABS seviyesi hem de ön-arka dengesi ayarlanabiliyor. Süspansiyon sisteminde ise ayarlanabilir amortisörler yer alıyor. Bütün bu parçalar bir araya geldiğinde ortaya Radical’ın yaptığı en hızlı ve en güçlü otomobil ortaya çıkıyor. Bunun yol otomobilleri arasında Nürburgring rekorunu uzun bir zamandır elinde tutan bir üreticinin en hızlı otomobili olduğunu düşünürsek, ciddi anlamda hızlı bir otomobille karşı karşıya olduğumuzu farketmek zor değil.

Radical, iç mekanda ise İtalyan Aznom firmasıyla çalışmış. Deri, Alcantara ve karbon fiber ile donatılan iç mekanın yanında otomobile özel bir valiz seti de RXC Turbo 500R ile birlikte sunuluyor. Otomobilin en çekici özelliği ise, üretilecek 21 otomobilin 21’inin de sahiplerinin Nürburgring’de Radical’a zaman rekorunu getiren kişiler tarafından yine Ring’de özel ders alacak olması. Bu otomobilin sahipleri; hem bu kadar güçlü ve özel bir makinaya sahip olacakları, hem de işin ustalarından Ring’i öğrenecekleri için çok şanslılar.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu