Haberler

Renault RS16’nın yeni renk kombinasyonu ortaya çıktı




Bu yıl Lotus takımını satın alarak Formula 1’e fabrika takımı olarak geri dönen Renault, geçtiğimiz ay bu sezon kullanacağı RS16 adlı aracını tanıtmıştı. Tanıtılan siyah renkli aracın nihai renklerine sahip olmadığını daha önce belirten takımın yarışlarda kullanacağı renk kombinasyonu belli oldu.

Bu sezon sarı ağırlıklı bir renk düzenini tercih eden takım, aracın kanatlarında ve sponsor yazılarında ise siyah tonlarını kullanmış. Yeni renklerini pilotları Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer’in oynadığı reklam filmiyle duyuran Renault F1 takımının başkanı Cyril Abiteboul RS16 ile beraber bu sezon markalar şampiyonasında ilk 6 sırayı hedeflediklerini belirtti.

Abiteboul lansmanda yaptığı konuşmada Lotus’u devralmalarının ardından işlerinin zor olduğunu ve takımın düzenli podyum görmesinin 3 yılı bulabileceğini söyledi. Enstone ve Viry’de çalışan 1000 çalışanın aracı geliştirmek için sürekli çalıştığını belirten Cyril Abiteboul, takımın geçmiş yıllardaki gibi üst sıralara çıkabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Enstone kökenli takım 2006 yılında Genii Capital’e satılmış ve ardından takımın adı Lotus olarak değiştirilmişti. Geçtiğimiz sezon haciz davalarıyla boğuşan takım, sezon sonunda borçlarıyla beraber Renault’a geri satılmıştı.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu