Haberler

Hyundai’nin “Yakıt Hücresi” güncellemesi




Hyundai, ix35’in ve Tuscon’un yakıt hücresine sahip versiyonlarını çıkartmasının üzerinden 3 yıl geçti. İngiltere Ürün Müdürü Robin Hayles’in açıklamalarına göre gelecek yıl için yeni bir modelin geleceği kesinleşti. Ürünün detaylı bilgisini vermekten kaçınan Hayles, ix35 ve Tuscon’a göre fiyat bakımından daha ulaşılabilir bir model geleceğini söyledi.

Modelin,  şu an satışta olduğu gibi crossover boyutlarına sahip olması öngörülürken, yeni nesil ile beraber ağırlık iyileştirmelerine de gidilecek.

Modelin detayları çıkış tarihine yakın bir zamanda açığa çıkacak ancak Hayles yeni modelin daha fazla opsiyon içereceğini ve sağdan direksiyonlu bir versiyonun da olacağını söyledi. Yeni gelen modelin en az 4 yıl boyunca ve 10 bin ile 15 bin adet arasında üretileceği planlanıyor.

Küçük bir hatırlatma: ix35’in yakıt hücreli versiyonu ilk çıktığı dönemde hükümetleri ve filoları hedeflemişti. Hidrojeni elektriğe çeviren yakıt hücrelerine sahip araç ürettiği elektriği kullanarak 0’dan 100’e 12.5 saniyede hızlanıyor ve 155 km/h’lik son sürate sahip.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu