Haberler

Audi’den Wi-Fi isimlendirmeli gönderme!




Otomotiv dünyasının üç büyük Almanı Audi, BMW ve Mercedes yıllardır süregelen bir rekabet içindeler. Özellikle yaratıcı reklam kampanyalarıyla çok hoş bir şekilde karşımıza çıkan bu tatlı sert rekabet, Audi’nin yeni hamlesiyle bambaşka bir boyut kazandı.

Üçlünün şu sıralar yeni modellerini sergiledikleri New York Auto Show’da, Audi en büyük rakipleri BMW ve Mercedes’e ayarlanmış Wi-Fi isimleriyle sataştı.

Fuarı ziyaret eden Slashgear isimli test ekibinin aktardığı üzere, tıpkı kendileri gibi fuarda internete bağlanmak isteyen ziyaretçileri hoş bir sürpriz bekliyordu. Tıpkı bazı komşularımızın yaptığı üzere, Audi de fuardaki SSID’lerini komik isimlerle adlandırdı.

Bu isimler Audi’nin yeni nesil sedanı A4’ün özelliklerini öne çıkarmakla birlikte, hedef aldığı BMW 3 Serisi ve Mercedes C-Sınıfı‘na da sataşmaktan geri kalmadı. Audi A4’te olup BMW 328 ve Mercedes C300’de olmayanlar şeklinde isimlendirilen Wi-Fi bağlantıları arasında yer alan; “A4 CarPlay sistemine sahip, 328 değil.”, “A4 TurnAssist sistemini barındırırken C300 de yok.” ve “A4 Wi-fi’yle bağlantı kurabilirken 328 kuramaz.” ibareleri oldukça göz çarptı.

Audi A4 için başlatılan Wi-Fi göndermeli reklam kampanyası, son zamanlarda yapılmış en yaratıcı viral çalışmalardan biri. Buna karşın firmalar birbirlerine sataşırken, ebedi dostluklarına da zarar vermemeye özen gösteriyorlar. Geçtiğimiz günlerde BMW’nin 100. yaşını kutlayan Mercedes’in teşekkür mesajı da buna güzel bir örnek.

Kaynak: LOG

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu