Haberler

Buz vs Challenger




İsveç’te kar-buz karışımı parkurda hız rekoru denemeleri yapıldığını ve rekorun Dodge Challenger’da olduğunu biliyor muydunuz? Daha ilginci ise bu canavar stok halde, tek modifikasyon lastiklerin çivili olması.

6.2 litrelik canavar bu parkurda tam 274 km/h hıza çıkmayı başarıyor ve rekorun sahibi olmaya hak kazanıyor, ancak bu rekorun İsveç için geçerli olması bizi Bentley ile karşı karşıya getiriyor. 2011 yılında ralli efsanesi Juha Kankkunen’in ellerinde, buzda 330.8 km/h ile dünya rekoru Bentley Continental Supersport Convertible’a ait. Finlandiya dolaylarında kırılan Bentley’in rekorunu Challenger ile kıyaslamak ise haksızlık sayılır, stok halde ve Bentley’e kıyasla fiyat farkı bariz olan Challenger, modifikasyonlar yapılan Bentley’in yanında boyun bükmüş olsa da Hellcat gönüllerin birincisi.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Stock halde boyleyse bi chip down pipe bide kompresore daha ufak bi roller la desene 340- 350 gider ozaman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu