Haberler

Dört kapının tadını aldı




Porsche’nin büyük eleştirilere maruz kalarak 2009 yılında piyasaya ilk neslini sunduğu 4 kapılı modeli Panamera’nın yakaladığı başarıyla birlikte, 2017 yılında 2. neslinin tanıtılması bekleniyor. Nürburgring pistinde test edilirken görüntülenen model ilk nesliyle benzerlik gösteriyor.

Daha önce casus fotoğrafları yayınlanan otomobilin, Nürburgring testinde de kullanılan versiyonla aynı olduğu ve Turbo modeli olduğu varsayılmakta. Geniş dikdörtgen egzoz çıkışları ve büyük fren diskleri varsayımı güçlendirmekte.

İkinci nesil olarak karşımıza çıkan Porsche Panamera’nın önümüzdeki aylarda tanıtımının yapılmasının ve 2016’nın sonunda satışa sunulması bekleniyor.

Ön tarafın tasarımında büyük bir değişiklik olmasa da, arka kısımdaki tasarımın biraz daha sportif görünüme kavuştuğu gözlemlenmekte. Genel olarak çok büyük değişiklikler yapıldığından bahsetmek, ikinci nesil Panamera için doğru olmaz. Bu strateji Porsche’nin diğer modellerinden alışık olduğumuz bir durum.

Testte kullanılan prototip, hafif bir kamuflajla karşımızda. Sadece arka tarafta yeni geliştirilen LED stopların üstü kapatılmış durumda. Bununla birlikte iç dizayn hakkında da görsel olmadığından, yapılmış değişiklikler hakkında yorum yapılamıyor.

MSB olarak adlandırılan yeni platform sayesinde Yeni Panamera önceki modele göre 95 kilogram daha hafif. Bu hafiflemeyle birlikte Turbo versiyonun kullanıcılara, köşelerde daha iyi dönüş kabiliyeti ve genel performansta iyileştirmeler sunmakta.

Motor gücündeki yenilikler için ise, Porsche ve Audi’nin yeni V6 ve V8 motorlar üzerinde çalıştığı ancak bunlar hakkında doğrulanmış bir bilgi olmadığından, dedikodudan öteye geçemediğini ve Stuttgart’tan gelecek olan resmi açıklamayı beklemenin doğru olacağı belirtilmekte.

Günümüzde satışta olan Turbo modeli, 4.8 litre V8 motor kullanmakta ve 480 BG 700 NM güce sahip. Turbo S modelinin ise 50 BG ve 50 NM fazlası bulunmakta. Yaklaşık 90 kilogramlık ağırlık azalmasıyla birlikte bu güç verileriyle yeni 2017 model Panamera’nın çok daha başarılı sonuçlar alacağı düşünülmekte.

Yeni modelin Ekim ayında 2016 Paris Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

İyi seyirler.

 

 

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Rs7 ilk çıktığında lakabı porsche killer idi. Şimdiyse sanki kan kardeşi olmuşlar. Sanki içine Rs7 kaçmış 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu