Haberler

Signatech-Alpine WEC’e hazır




İki Alpine A460 prototipi 2016 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda başarı kovalayacak

Alpine, 2016 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışacak iki Alpine A460’ı açığa çıkardı.

Alpine’in iki ekibi (N°35: Panciatici / Cheng / Tung, N°36: Lapierre / Menezes /Richelmi) gözlerini LMP2 zaferine dikti.

Signatech-Alpine kamuoyunun karşısına ilk kez 2016’da Le Castellet, Fransa’da çıkacak. Le Castellet, 25-26 Mart’ta kayıtlı tüm ekiplere iki günlüğüne sezon öncesi test için ev sahipliği yapıyor.

Signatech-Alpine, iki Alpine A460’yı Le Castellet, Fransa’da açığa çıkardı.Yeni prototipin ismi 1970’lerde A440 ile başlayan ve 2015’de Alpine’nin 60’ıncı yıl dönümü kutlamalarıyla sürdürülen seri ile günümüze kadar ulaştı. 2017’de yürürlüğe girecek olan yeni LM P2 yönetmelikleri sebebiyle Alpine A460’da FIA onaylı yeni bir şasi kullanıldı. Selefi ile kıyaslandığında sürücü emniyeti ve aerodinamik verimlilik bakımından kapalı bir kokpit ile donatıldı. Söz konusu araç, 1969’daki A220’den beri ilk kapalı kokpitli Alpine unvanına sahip.Alpine A460 gücünü tıpkı A450b’de olduğu gibi 4.5-litrelik V8’den alıyor. Renault-Nissan İttifakı’nın geliştirdiği bu motor 550 beygirden fazla güce sahip ve altı vitesli sıralı dişli kutusuna sahip.Alpine Vision ve Alpine Célébration showcar’ar ve 2013 senesinde motor sporlarına dönüşünden bu yana Alpine tarafından tercih edilen mavi-turuncu logo ile birlikte iki Alpine A460 gösterildi.

Bu otomobiller ulusal bayrakları ile ayırt edilebilecek: N°36 prototipi Fransız; N°35 prototipi ise Çinli. İkinci otomobil (yarışa Baxi DC Racing Alpine ismi ile katılacak olup) Fransız Nelson Panciatici’nin – programın 2013’den beri takımın en önemli isimlerinden biri – ve Çinli sürücüler David Cheng ve Ho-Pin Tung’a emanet edilecek. SR-Jackie Chan ve David Cheng tarafından kurulan DC Racing ekibi 2016 FIA WEC için güçlerini birleştirmeden önce programın teknik, sportif ve lojistik işlerini yürütecek olan Signatech-Alpine ile birlikte pek çok Asya Le Mans Serisi unvanı kazandı.Otomobil N°36 – 2013 ve 2014’te ard arda ELMS unvanlarını ve 2014 Le Mans’da LMP2 klasmanında ilk üç için finiş gören numara– Alpine’e yeni katılan üç kişi tarafından paylaşılacak: Fransız Nicolas Lapierre ile birlikte Amerikalı Gustavo Menezes ve Monegasque Stéphane Richelmi.Signatech-Alpine, zirvede yer alan iki ismi görevlendirerek dayanıklılık yarışlarının prömiyer serisindeki ikinci sezonunda hedeflerine ulaşmayı hedefliyor.

Geçen seneki “6 Hours of Shanghai” yarışını kazandıktan ve 2015 FIA WEC (LMP2)’de dördüncü olduktan sonra takım her turda zafer elde ederek büyük bir atılım yapmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu