Haberler

GLC63’ün kalbinde E63 yatacak!




Mercedes’in yine üst sınıf serilerinden olan GLK asla, 63 numaralı formayı giyememişti. Kısmet GLC’ye dermişcesine GLC63’ü doğrulayan Mercedes-Benz, bir çok ayrıntıyı da gün yüzüne çıkardı.

Hemen hemen herkes, adında yer alan C harfinden dolayı; GLC63’ün motor, şanzıman vb. donanımlarını C63’ten almasını beklerken, Mercedes bombayı patlattı. Tobias Moers’un CarAdvice’a yaptığı açıklamalara göre model, 2017 Mercedes-AMG E63 ile aynı motora sahip olacak.

Biraz daha ayrıntıya girersek, modelin E63’te bulunan motora sahip olması açıklanırken, standart halinde 469 beygir ve 650 Nm torkun kullanıcılarla baş başa bırakılacağını işaret edilmiş. S versiyonunda ise bu değerler 503 beygir ve 700 Nm torka ulaşırken, şu an model bu verilerle C63 S’den daha fazla güce sahip hale geliyor.

Ardı arkası kesilmeyen müjdeleri modelin 4 tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri otomatik şanzımanla kombine edileceğini belirterek pekiştiren Moers, C63’de ise arkadan çekiş ve 7 ileri otomatik şanzımanın bulunduğunun altını çizdi.

Her ne kadar güç verileri hakkında şüpheler bulunsa da, 2017 yılında satışa sunulacak olan E63 AMG’nin standart halinde 550, ‘S’ harfinin eklendiği sportif versiyonda ise 580 beygir sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun üzerine GLC63, güç değerleriyle -ünitesini kullandığı- E63’ü de geride bırakmış oluyor.

Açıklamasının sonlarına doğru yeni bir 4 tekerlekten çekiş sistemi üzerinde çalıştıklarını da bizlere ulaştıran Tobias Moers, tüm 63 numaralı modellerde arkadan çekişin eğlencesini ve 4 çekerin yol tutuşunu bir araya getirebilecekleri bir fomülü denediklerini belirtti.

2017 Mercedes-AMG E63 Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Auto Show’da kullanıcılarıyla buluşacakken, GLC63 için tarih 2017’nin ilk haftalarını işaret ediyor.

Son olarak hatırlatmamız gerekirse, Mercedes-AMG’nin bir diğer şaheseri AMG GT-R, 23 Haziran’da Goodwood Hız Festivali’nde gözler önüne serilecek.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. mini etek giyipte aşağı çeken kepaze karılar gibi adamlar hesapta kamuflaj yapmışlar.
    oda yetmez gibi poz verip nete sokmuşlar. Gizli çekim! yersen!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu