Haberler

Nissan Navara’ya GT-R motoru takviyesi




Nissan’ın güçlü pick-up modeli Navara, Shropshire merkezli SVM firması tarafından baştan aşağı modifiye edildi. Çift kabinli ve NP300 kasa kodlu araç üzerinde yapılan özelleştirmeler sonucu 800 beygirlik devasa bir güç ortaya çıktı.

Nissan Navara’da bulunan 2.3 litrelik turbodizel motor, yine Nissan’ın efsanevi modeli Skyline GT-R R35’den alınan 3.8 litrelik V6 motor ile değiştirildi. Altı silindirli ve 565 beygirlik motor, yapılan geliştirmeler sonucunda 800 beygirlik bir güce kavuşturuldu. Severn Volley Motorsport mühendislerinin iddiasına göre ise araç üzerinde yapılan çalışmalar tamamlandığı zaman 1500 beygirlik bir güç açığa çıkacak. Navara GT-R’ın çıkabildiği maksimum sürat ise 370 km/saat olarak belirtilmiş.

Araçta güçlü GT-R motorunun yanı sıra Godzilla’nın çift kavramalı altı ileri otomatik şanzımanı ve dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor. Çılgın fikirlere açık olduklarını belirten ekip lideri Luke Anthony, otomatik şanzımanın isteğe özel olarak arkadan çekişli manuel şanzımana da dönüştürülebileceğini belirtiyor.

GT-R motorlu Nissan Navara, geliştiricisi tarafından 251.000 dolarlık bir etiket fiyatıyla satışa sunulmuş durumda. Ayrıca araç performans açısından kişiselleştirilmeye açık olduğu için müşterinin isteği üzerine yapılacak ekstra özelleştirmeler fiyatın dışında tutuluyor. En güçlü pick-up aracı unvanına sahip olmak için can atan ve performans bakımından Bugatti Chiron gibi süper spor otomobillerle yarışan araç, bakalım yüksek fiyatına rağmen alıcı bulabilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu