Haberler

Ayhancan RX Lites’da




Dünya Rallikros Şampiyonası kapsamında koşulan RX Lites serisinde, Yiğit Timur ve Fatih Kara’nın ardından 2016 sezonunda genç bir Türk pilot mücadele edecek.

TOK SPORT WRT takımı adına seriyi takip edecek olan 18 yaşındaki milli sporcu Ayhancan Güven, bu sezon ilk yarışın yapılacağı Hockenheim Ring’de gerçekleştirilen testte, Control 4’ün direksiyonuna geçti. İlk kez toprak zemine çıkan ve ilk kez 4WD bir araç kullanan Güven, kısa sürede otomobile uyum sağlamayı başardı.ayhancan@HH-test-media_9

6 yaşından bu yana karting yapan ve 2015 sezonunda Formula Alfa serisi ile V1 Challenge’da yarışan Güven, sezona 07-08 Mayıs tarihlerinde Almanya ayağı ile başlayacak olan ve 01-02 Ekim’deki Letonya yarışı ile RXLites sezonunu tamamlayacak.

 

 

2016 RX LITES TAKVİMİ

07-08 Mayıs – Almanya

14-15 Mayıs – Belçika

28-29 Mayıs – İngiltere

11-12 Haziran – Norveç

02-03 Temmuz – İsveç

06-07 Ağustos – Kanada

17-18 Eylül – İspanya

01-02 EKim – Letonya

 

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ayhancan’ı V1 Challenge’da izlemiştim. Çok başarılı bir çocuk. Ancak yarışırken bazen duygularına yenik kaldığını gördüm. Aklıyla mücadele ederse çok daha başarılı olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu