Haberler

Turbo canavarı: Audi RS7




Medya’nın modifiye edilmiş olan RS7’ye karşı gösterdiği ilgi birkaç gün önce Rus modifiye şirketi Total Race’in kendi Instagram sayfalarında paylaştıkları bu video ile başladı.

Video çeşitli platformlarda paylaşıldı ve konuşuldu ama asıl ilgi kaynağı olan nokta aracın RS7 veya modifiye edilmiş bir model olması değildi. İlgi çeken nokta üzerinde yer alan turbolardı.

Gerçekte ne olduğu…

Aslında Instagram’a konulan video aşağı yukarı 2 yaşında ve bu otomobil üzerinde çalışan mühendisler tarafından paylaşılmış.

Otomobilin günümüzdeki hali :)
Otomobilin günümüzdeki hali 🙂

1000 hp üzerinde bir güç ve AWD

tuned rs7

Yola aktardığı güç yani tekerlekte 942 hp üreten otomobilin krank güç değeri ise 1086 hp. Quattro sistemine sahip olduğu için aktarma organlarındaki güç kaybı %20 civarlarında.

Bu güç değeriyle beraber otomobil hızlanma konusunda Veyron seviyesine gelmiş durumda.

tuned rs7 from back while starting

Fakat böyle rakamlara ulaşmak için harcanan emek ve para göz ardı edilmemeli. ECU’yu tekrardan yazmak veya chip takmak kadar kolay bir iş değil. Motorun parçalarının hepsi güçlendirilmiş (forged), şanzıman güçlendirilmiş ve şanzıman yağını soğutması için radyatör eklenmiş, son olarak tabiki bu güçleri üretebilen ve instagram videosunda görülen turbolar eklenmiş.

tuned rs7 engine department

400 metre zamanı ise 10.1 saniye 🙂

Aşağıdaki videonun 2. dakikasından itibaren RS7 ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Bonus video: Aşağıda görülen Saleen S7 2200 beygirden fazla (tekerlekte) güç üretmekte ve RS7’nin sahibine ait.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu