Haberler

Toyota artık daha insan dostu




Amerika’nın Teksas eyaletinin Plano şehrinde daha insancıl, insan yaşamını daha kolaylaştıran konfor ve güvenlik donanımları üzerine çalışacak olan bir AR-GE şirketinin temellerinin atıldığı bizzat Toyota tarafından duyruldu.

Şirket, Toyota’nın küresel anlamdaki misyonu için uygun ürünler geliştirmeyi hedef seçen; iş ortakları, distribütörler, bayiler ve pek tabi ki müşteri memnuniyeti için bir veri aktarım analiz merkezi olarak kuruluyor.

Özellikle lüks araçlarda karşılaştığımız telematik özelliği, araç içi internet desteği, akıllı cihazlar wireless şarj desteği, yüz tanıma gibi daha birçok özelliğin araçlarda yer alacağını açıklayan Toyota, gerçekten de heyecan yaratmış durumda. Tabi saydığımız konfor özelliklerinin yanında, aktif şehir içi güvenlik sistemlerinin hemen tamamı Toyota tarafından cüretkâr bir biçimde kullanılacak.

Microsoft ile iş birliği içerisinde olacaklarını açıklayan Toyota, Microsoft’un Azure Bulut (bkz: Azure Bulut) teknolojisini kullanacaklarını sözlerine eklerken, mümkün olduğunca sezgisel sürüş deneyimleri taşıyan; diğer bir deyişle telepatik araçlar üretmeyi amaçlıyor.

AR-GE şirketinin CEO’su Zack Hicks, “Maksadımız, insanların hayatını kolaylaştırmak ve artık daha akıllı araçlar tasarlamak. İnsanların hayatlarını kolaylaştırırken güvenlikten kesinlikle ödün vermemek. Toyota kullanıcıları tüm deneyimlerimizden faydalanacaklar, hiç şüpheleri olmasın.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Gerçekten de Toyota, hedeflemiş olduğu özellikleri yerine getirebilirse çok harika işler çıkacak demektir. Bakalım zaman ne gösterecek.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu