Haberler

Borusan Motorsport İtalya’da podyumda




Sezonu Italya’nın efsane Imola Pisti’nde 3H Endurance Champions Cup ile açan Borusan Otomotiv Motorsport, yeni otomobili BMW Z4 GT3 ile çıktığı ilk yarışından ülkesine ikincilik kupası ile döndü.

3H Endurance Champions Cup’ın 5 yarışlık serisinin ilk ayağında bu sene araç parkına kattığı BMW Z4 GT3 otomobiliyle yarışan Borusan Otomotiv Motorsport, Levent Kocabıyık , Aytaç Biter ve Fatih Ayhan’dan oluşan tecrübeli pilotlarıyla direksiyon başına geçti. Hem otomobilin hem de pilotların sürat, güç ve dayanıklılığını ortaya koyan yarışta 3 saat mücadele eden Borusan Otomotiv Motorsport, 4,9 m’lik 22 virajlı Imola Pisti’ndeki bu ilk yarışında geleneğini bozmayıp kendi grubunda yarışı 2’inci, genel klasmanda ise 4’üncü olarak tamamlayarak podyumdaki yerini aldı.

Hedefi 24 saat yarışlarında kazanmak olan Borusan Otomotiv Motorsport için test niteliğinde olan 3H Endurance serisinin ilk ayağında, BOM pilotları yarışın ilk 2 saatlik bölümünde hatasız bir performans sergiledi. Yarışın ilk pilotu Fayih Ayhan, otomobili 1 saatlik bölümün sonunda genel klasmanda 3’üncü sırada Levent Kocabıyık’a teslim etti.  Kocabıyık ise sonrasında attığı en hızlı tur zamanları ile 2 rakibini de geçmeyi başardı ve genel klasmanda 1’inciliği yakaladı.  Son pit stopta otomobili devralan Aytaç Biter için işler o kadar da kolay olmadı. Yarışın bitimine 20 dakika kala direksiyon sisteminde oluşan teknik sorun nedeni ile tur başına 3 sn. kaybeden Aytaç Biter yine de yarıştan kopmadı ve otomobili genel klasmanda 4. kendi grubunda ise 2. sırada finişe getirmeyi başardı.

Bir sezon aradan sonra TPŞ’de

Borusan Otomotiv Motorsport’un bir sonraki yarışı bir sezon ara verdiği Türkiye Pist Şampiyonası’nın ilk ayağı olacak. 2014 sezonunda kazandığı 9’uncu Pilotlar, 4’üncü Takımlar Şampiyonluğu’nun ardından TPŞ’ye bir sezon ara veren takım, bu yıl piste İbrahim Okyay ile çıkıyor.

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu