Haberler

Galip Atar Ferrari’yle puanı kaptı




Milli sporcu Galip Atar, İzmir’de 09-10 Nisan tarihlerinde organize edilecek Türkiye Pist Şampiyonası’nın ilk ayağı öncesinde Ferrari Challenge Europe Monza yarışına katılarak sezona sürpriz bir başlangıç yaptı.

İlk kez direksiyonuna geçtiği Ferrari 458 Challenge EVO ile ilk kez çıktığı Monza Pisti’nde birçok talihsizlik yaşayan Atar, testin büyük bölümüne otomobilde meydana gelen bir arıza nedeniyle katılamayınca sıralama turlarında da aracın onarılma süreci devam ettiği için zaman alamadı. İlk yarışın henüz ilk turunda pistte sarı bayrak uygulaması olmasına rağmen İtalyan rakibinin sol arka tekerleğin olduğu yerden çarpması sonucu ağır hasar alan otomobilini güçlükle pit alanına getirebildi ve 17 dakika kaybederek yarıştaki iddiasını kaybetti. İkinci gün sıralama turlarına fren sisteminde yaşanan bir kırılma nedeniyle katılamayarak derece alamayan Atar, ikinci yarışta ise elektronik arıza nedeniyle büyük güç kaybı yaşadığı otomobiliyle finiş gördü. Tüm bu olumsuzluklara rağmen antrenman amacıyla katıldığı yarışta geçen yılın Avrupa Şampiyonu takım arkadaşı Bjorn Graossman’ı da geride bırakarak 8. sırada yarışı tamamlama başarısı gösterdi.

Galip Atar, yarış sonrası yaptığı açıklamada “Önümüzdeki hafta İzmir Park’ta organize edilecek Türkiye Pist Şampiyonası öncesi hazırlık ve antrenman amaçlı katıldığımız Ferrari yarışında ne yazık ki birçok şanssızlık yaşadık. Serinin en profesyonel takımlarından Octane 126’nın tahsis ettiği otomobilde iki gün boyunca meydana gelen arızalar pistte tam performans sergilememize bir türlü müsaade etmedi. Mekanik sporlarda her zaman bu tür şeylerle karşılaşmak mümkün. Farklı bir pistte farklı bir otomobil ile start almak, aralarında birçok şampiyonun bulunduğu 43 pilotla mücadele etmek önemli bir tecrübe. Özellikle Ferrari Challenge Dünya Şampiyonu Max Blancardi ile hafta sonu boyunca çalışma ve önemli paylaşımlarda bulunma imkanımız oldu. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen pilotajımı başarılı bulması ve şampiyonada iddialı konumda görmesi gurur vericiydi. Türkiye Pist Şampiyonası bu yıl çok daha rekabetçi geçecek ve ben de BMW 320TC ile Super Grup’ta şampiyonluk yarışının içinde olacağım.”dedi.

Kaynak: TOSFED

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu