Haberler

Mustang rakiplerini deplasmanda yendi




Almanlar spor otomobillerini seviyorlar, ama görünen o ki Amerikan spor otomobillerini de en az kendilerininki kadar beğeniyorlar. Avrupa satış verilerine göre Ford Mustang, kendisinden daha pahalı ve –tartışılabilir ama- daha keyifli bir sürüş sunan rakiplerini geçerek Almanya’da Mart ayında en çok satan spor otomobil konumuna yerleşti.

Ford, geçtiğimiz ay Almanya’da 780 adet Mustang sattı. Daha büyük bir pazar olan ABD’nin 12.563’lük satış adedine baktığımızda bu çok olmayabilir ama Audi TT, BMW Z4, Jaguar F-Type, Mercedes Benz SLK ve AMG GT, Porsche Boxster, Cayman ve 911 gibi rakiplerini geride bırakmaya yetti.

Mart’ta liderliği eline almış olsa da Mustang, bu yıl Almanya’nın en çok satan spor otomobili ünvanını alacak kadar müşteriye ulaşamadı. 2.299 adetlik satışla Audi TT, Mustang’i (1.823 adet) geride bıraktı ve şimdilik birinci. TT ve Mustang’i, 1.811 adetlik satışla Porsche 911 takip ediyor. Mustang’in Almanya’da bu momentumu yıl boyunca koruyup koruyamayacağı ise merak konusu.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu