Haberler

Audi’den satış rekoru




Audi, geçtiğimiz ay yaptığı rekor satış ile Mart’ta kendi satış rekorlarını kıran Mercedes-Benz ve Infiniti’ye katıldı. Alman üretici, Avrupa ve ABD’deki yüksek taleple birlikte Mart ayında global satışını %14.6 arttırarak 186.100 adetlik bir satışa ulaştı.

Bunun yanında Audi, kendi tarihinin en yüksek 1. çeyrek satış adetlerine de ulaşmış oldu. Ocak’tan Mart sonuna kadar 455.750 adet otomobil satan üretici, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %4’lük bir artış sağladı. Bu artışta yeni A4’ün payı büyük. Geçen yılla aylık bazda karşılaştırıldığında yeni A4, ABD satışlarında %36.3’lük büyük bir artış yaşadı. Aynı bölge için 1. çeyrek satışları ise %5.6 yükseldi.

Avrupa hala Audi’nin en güçlü olduğu pazar olarak gözüküyor. Almanya, İtalya ve İspanya’nın çift haneli büyüme oranları, son 3 ayda 222.350 adetlik satışla toplam satışlarının neredeyse yarısını Avrupa’da gerçekleştiren Audi’nin işine yaramış gibi gözüküyor.

“2016’ya rekor seviyede bir satışla başlamamız global marka gücümüzü ve  A4 ile Q7 gibi yeni modellerimizin başarısını gösteriyor” diyen Audi Yönetim Kurulu üyesi Dietmar Voggenreiter, bu yıldan beklentilerini “İlk çeyrekteki bu yüksek talep, bu yıl bir satış rekoruna daha ulaşmak için doğru yolda olduğumuzun göstergesi” sözleriyle belirtti.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu