Haberler

Renault otonom modelini Amsterdam’da tanıtıyor




Renault Amsterdam’da 28 Avrupa Ulaştırma Bakanına 3 otonom Espace modelini tanıttı.

Avrupa Birliği’nin 28 Ulaştırma Bakanı, otonom otomobil geliştirmesini destekleyen Amsterdam Dekarasyonu’nu imzalamak üzere Amsterdam’da bir araya geldi.

Espace otonom modeli Avrupa trafiğinde hali hazırda yüzlerce kilometre test edilmiş durumda. Bu sürüşü gerçekleştirmek için otomobil ultrasonik sensörler, 4 radar sensörü, 4 dijital kamera, 3 lazer tarayıcı ve uzun menzilli ön kamera ekipmanları ile donatılmış. Kameralar ve sensörlerden gelen bilgiler araç işaretleme ve çevresindeki şeritleri belirlemede kullanıldıktan sonra Espace modeli otonom sürüş için hazır hale getirilecek.

Renault, 2020 yılına kadar “eyes-off/hands off” (göz ve ellerin kullanımına gerek duymayan) teknolojisini, erişilebilir fiyatlarla geniş kitlelere sunan ilk marka olmayı hedefliyor. Bu da demek oluyor ki şirket sürücülerin ellerini direksiyonda tutmadan yada yolu izlemeden kullanabilecekleri otomobiller üretip, satmayı amaçlıyor.

Şirket yetkilileri kazaların yüzde 90’ının insan hatasından meydana geldiğini söylerken, otonom sürüş sistemlerinin bu rakamı çok aşağılara düşüreceği ön görülmekte. Ayrıca Şirket yetkilileri otonom sürüş sistemleri sayesinde yolculukların daha eğlenceli geçeceğini ve daha az stresli olacağına da dikkat çekti.

Renault-Nissan Otonom Araç Direktörü Rémi Bastien “Bugün, yollarda göreceğimiz otonom araçlar için yeni bir milat. Renault olarak, yolda güvenli ve stressiz bir sürüş için sanayi ortakları, üreticiler ve meclis üyeleri ile birlikte yakından çalıştığı için büyük mutluluk duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu