Haberler

Subaru Forester makyajlandı!




Ufak dokunuşların ardından yenilenen Subaru Forester tanıtıldı.

Yenilikler arasında göze ilk çarpan yenilenen ön yüz oluyor. Ön tampon ve ızgarasında yapılan değişimleri yenilenen farlar tamamlıyor. Ön ve arka farlardaki C şeklinde LED aydınlatmalar ve arka spoyleri ile sportif bir izlenim yaratılmış. Forester, yeni jantları ve Touring versiyonuyla gelen Sepia Bronze rengiyle oldukça dikkat çekici bir profile sahip.

İç kabinde ise değişiklik yok denecek kadar az. Yeni çok fonksiyonlu direksiyon ile güncelleştirilen ses sistemi bizleri karşılıyor. Makyaj sonrası ses yalıtımı üzerinde oldukça durulmuş; aracın kapı camları inceltilip, kapı fitillerinde iyileştirmeler yapılarak, taban izolasyonları arttırılmış. Bunlara ek opsiyon olarak ısıtmalı direksiyon, anahtarsız giriş ve delikli deri döşeme sunulmuş.

 

Ayrıca mevcut EyeSight Sistemi’nde de güncellemeler yapılarak, yeni kameralar kullanılmış ve daha uzun ve geniş alanda taramalar sağlanmış. Böylece Şerit Takip Sistemi, Aktif Cruise Kontrol, Ön Bölge Fren Asistanları da geliştirilmiş. Bunlara ek olarak Kör Nokta ve Çapraz Trafik Uyarı Sistemleri ile Forester, sürücülere oldukça yardımcı oluyor.

Motor seçeneklerinde herhangi bir değişiklik yokken, 170 beygirlik 2.5i CVT ünitesinde ufak değişiklikler ile yakıt ekonomisi adına iyileştirme sağlanmış. Böylece şehir içi 10.9 lt, şehirler arası 8.8 lt ve karma olarak da 10.1 lt/100km’lik tüketim değerleri sunulmuş.

Son olarak da Subaru, Impreza WRX’de sunduğu “Active Torque Vectoring” sistemini Forester’in 250 beygirlik 2.0XT Touring versiyonuyla da sunuyor. Bu sistem kısaca, aracın torkunu hesaplayarak süspansiyonun ayarlarını dinamik olarak değiştiriyor.

 

 

 

 

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu