Haberler

Elektrikli rekor




Dünya’nın ilk seri üretim Hibrit otomobili olarak piyasaya sunulan Prius, 1997 yılından beri Dünya’nın en çok satılan Hibrit otomobili ile liderliği elinde tutmakta. Çıktığı ilk günlerde teknolojisi ve tasarımıyla büyük ilgi uyandıran otomobil, yeni jenerasyonlarıyla yakaladığı başarıyı sürdürmek istiyor.

İlk hibrit otomobil olmanın farkıyla kullanıcılar tarafından ayrı bir popülaritesi olan model, geçtiğimiz günlerde Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Dünya Günün’de düzenlenen rekor 332 Toyota Prius sahibinin katılımıyla gerçekleşti.

Dünya Günü her sene 22 Nisan’da, çevre ve doğal kaynakların korunması bilincinin oluşturulması için dünya genelinde kutlanmakta. Çevre ile bağlantılı olan bir günde Toyota yaptığı bu organizasyonla, markanın çevre bilincine sahip olduğu algısını arttırmakta.

Kuzey Kaliforniya’da 332 Prius model otomobilin toplanması ve geçit töreniyle Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmeye hak kazanıldı.

Toyota Motor şirketi bünyesinde bulundurduğu, Lexus ve Toyota markalarıyla Dünya’daki diğer otomobil üreticilerine göre, hibrit araçlarda iki kat fazla tüketiciye ulaşmakta. Yapılan geçit organizasyonunun Kaliforniya’da olması markanın Amerika’daki pozisyonunu sağlamlaştırmakta. Hali hazırda Prius satışlarının %40’nın Amerika’da gerçekleşmiş olması kullanılan stratejinin başarısını gösteriyor.

Bu tarz organizasyonlar kullanıcı odaklı olduğundan bir trend ve gelenek halini alıp yakın zamanda daha büyük rekorların kırılması beklenmekte. Birçok klasikleşmiş otomobil modelinin aksine kısa sürede erişilen bu başarı markanın yürüttüğü pazarlama stratejisinin başarısını gözler önüne sermekte.

Sonuç olarak toplumun çevre bilincini arttırıcı bu tarz organizasyonların artması hem Dünya hem de insan sağlığı için önemli bir kilometre taşı.

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu