Haberler

Haas’a göre yeni Formula 1 takımları daha fazla test yapmalı




Haas F1 takım patronu Gunther Steiner, Formula 1’e ilk kez giriş yapan takımlara daha fazla test yapabilme fırsatı verilmesi gerektiğini savundu. Bu şekilde takımlar Formula 1’e daha kolay girebilirler.

İlk kez Formula 1’de yarışan Haas takımı Fransız pilotu Grosjean ile 3 yarış sonrasında 8. sırada kendine yer bularak etkileyici bir giriş yapmış olsa da Steiner’a göre pist için fırsatlar ve imkanlar hala yetersiz. Onun önerisi rekabetçiliği sağlamak için daha fazla test yapabilme şansı!

‘Yeni bir takım olarak, diğer takımlardan bir kaç gün daha fazla test yapmak için fırsat isteyeyim’ açıklamasında bulundu.

‘Yeni giriş yapan ekiplere, takımlarına daha iyi teknik kadro oluşturmak, araçları daha iyi tanımak ve doğabilecek küçük hataları önlemek adına birkaç gün daha fazladan test fırsatı verilebilir’ diye ekledi.

Takım Oyunu

Haas puan kazanma serisi Çin’de sona erdi. Yaşanılan fren problemi ve geliştirilen yeni ön kanadın Çin’e getirilemeyişi bu kaçınılmaz sonu hazırladı.

Steiner’a göre takım çalışması, herkesin birbirini tanıması, çalışma metodunu öğrenmesi ve bunun yanında aracı da tanıması için çok önemli.

‘Eğer yeni bir ekipmanınız varsa onu araca dahil etmek, onu tanımak, nasıl çalıştığını anlamak için çok az zamanınız var.’

‘Bu hızlanmak ile ilgili değil. Bu hata yapmamak ile ilgili. Fazladan birkaç gün daha test yapabilirseniz hata yapmamak için yavaş gitmeniz gerekmezdi.’

Steiner ayrıca Pirelli testleri hakkında da bir yorumda bulundu. ‘Pirelli tarafından 2017 lastik testleri için dışlanmış olduk. Çünkü Pirelli test için 2015 aracı istiyor. Bizde ise sadece 2016 aracı var!’

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu