Haberler

Aston Martin’in CEO’su James Bond için elektrikten bir gelecek düşlüyor




Bond’un tamamen elektrikli Aston’u yeşil olmakla kalmayacak aynı zamanda da son derece hırçın olacak.

Uzun bacaklı güzel mankenleri, fütüristik silahları, modayı yansıtan tarzı ile James Bond’u zevk ile ilişkilendirmek hiç de abes olmayacaktır. Andy Palmer’e göre ise Bond’un otomobil seçimi yakında daha ekolojik olabilir.

Aston Martin’in CEO’su Palmer,  CNBC ile yaptığı bir röportajında elektrikli otomobillerin seri üretime geçmelerinin, ölüm ve vergi gibi kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Bu durumun elbette Bond’u, James Bond’u da kapsadığını ekledi.

Aston Martin ile James Bond arasındaki kurgusal karakter 1964 deki üçüncü Bond filmi olan altın parmağa dayanıyor.  Bu filmde Sean Connery ajan olarak bir Aston Martin DB5 kullandı. Aston Martin son olarak 2015 yılında bir Bond filminde DB10 olarak görüldü.

Palmer, 1991 yılında Nissan ile çalışmaya başladığında Nissan Leaf’ın gelişiminde çok önemli bir rol oynadı. Palmer aynı zamanda 2014 yılına kadar Infiniti LE’ye elektrikli bir güç aktarım mekanizması eklenmesi için Nissan’ı zorladı. Aynı yıl Aston Martin’de çalışmak için Nissan’dan ayrıldı.

İngiliz otomobil üreticisinin açıklamasına göre, geçen yıl ChinaEquity firmasıyla beraber yaptığı yatırımla 2017 yılı itibariyle Aston Martin Rapide’e elektrikli güç aktarım eklenmesini planlıyor. Rapide’in elektrikli motoru  1000 beygir güce ulaşacak ve bu güç Bond için yeterli olacak gibi görünüyor. Şirket aynı zamanda tamamı elektrikli bir DBX SUV üzerinde çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu