Haberler

Tesla Autopilot kazaları %50 oranında azalttı




Tesla’nın patronu Elon Musk, şirketin Autopilot adındaki yarı otonom sürüş özelliğinin kazaları %50 oranında azalttığını ifade etti. Hatta Autopilot’un ilk versiyonunda bile bu oranların geçerli olduğunu belirtti.

Autopilot, birtakım sürücü asistanlarını barındıran bir opsiyon olarak öncelikle Model S’te, ardından da Model X’te sunulmuştu ve 2017’de yollarda olacak Model 3’te de bu özelliği görebileceğiz.

Tesla her ne kadar ocak ayındaki güncellemesiyle Autopilot özelliğine bazı limitler koymuş olsa da, bu güncellemeyle birlikte gelen anahtardan otomobili kısa mesafelerde kontrol etme özelliği ile otomobillerini geliştirmeye devam ediyor.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tesla şüphesiz çok büyük marka ama arabayı ben götürürüm araba beni götüremez bu yuzden hiçbir zaman böyle bir arabam olmayacağından eminim..para mevzusu da var da orayı karıstırmayalım 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu