FeaturedVideolarVLOG

VLOG | Peugeot i-Cockpit




Doğan Kabak, Peugeot’nun Paris’te düzenlediği etkinlikte markanın yeni i-Cockpit sistemini deneyimledi.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

29 Yorum

  1. Ergonomi diye iyi diyor da,klima kumandalarının ekranda olması zerre kadar ergonomik değil bence.

  2. Doğan bey ellerinize sağlık. Bu tip videolar çok ilgi çekici oluyor açıkçası.

  3. 1:40’taki abi iki sene önce de aynı yerde aynı şovu yapıyordu, hiç mi sıkılmamış yahu 😀

  4. Analog gosterge daha organik geliyor bana kumandalar icinde oyle.Alistigimizdan midir nedir. Birde bu elektronik gostergeler neticede bozulabilir. Tamiri nasil olur garanti bitince ne kadar tutar acaba yada kim yapar sanayide:)

  5. Bu tasarım bence ilk 508 de gelir. O kadranla passata dişli rakip olmuş. Doğan Bey ayağınıza sağlık çok güzel bir tanıtım videosu olmuş.

  6. Doğan abi emeğine sağlık.Bu tür videolar daha farklı bir görüş, izlenim oluşturuyor.Tekrar teşekkürler.

  7. teşekkürler abi videoda göründüğü gibiyse kadran çok iyi olmuş
    iyide reklam yapılırsa büyük pay alır

  8. Doğan abi eline sağlık anlatabildiğin kadar anlattın. Başında bekleyenleri gördükçe ben gerildim izlerken 😀

    Peugeot devir saatini artık ters koyuyor. Videoda gördüğüm kadarıyla elektronik kadrandaki modlarda da ters. Kurcalarken düzüne denk gelebildin mi? Ters olunca kafayı ona takacaklar var çünkü

    Ek olarak herhangi bir lansmana katıldığında -ve orada bu konuda yetkili adam bulabilirsen- direksiyon için neler yaptınız diye sorman beni çok mutlu eder. Hangi markanın lansmanı olursa, nerede fırsat bulabilirsen. Sonuçta bizler kullanıcıyız. Ve markaların kulağına kullanıcıların direksiyon ile ilgilendiği bir şekilde gitmeli. Bu konu gündemde ne kadar kalırsa o kadar üreticiler ciddiye alacaktır. Ve sen de hepimizin bildiği gibi bu konuda önemli bir isimsin. Elektrikli direksiyonun tekerleklerle fiziksel iletişiminin sağlanması zor bir şey değil. İletişimin konforsuzluk olarak düşünülmemesi gerekir. Geri bildirim başkadır, ellerin uyuşması başkadır. Bunun dozajını ayarlamak da zannedildiği gibi zor değil. Bizler de ot değiliz, sürücüyüz.

    Şimdiden ilgin için çok teşekkür ederim.

    1. Üretim bandında farklılıklar daha fazla maliyet demek. Kokpiti opsiyonel yapmak demek yüzlerce parçanın farklı olarak üretilmesi demek olur. Bu da maliyeti aşırı artıracaktır. Ayrıca iki farklı kokpitin ar-gesini yapmak, onaylatmak yine maliyet demek. Bu kadar maliyetin amacı insanlara yaptıkları yeniliği sunmamak olursa firma kafasına sıkar.

      Öte yandan firmalar belirledikleri yenilikleri/tasarım dilini bütün araçlarına uygulayarak mevcut jenerasyonun karakterini oluşturuyorlar. Ve en önemlisi de ortak parça kullanarak tasarruf avantajından yararlanıyorlar. Günümüzde otomobil üreticileri bir araya gelerek ittifak oluşturuyorlar. Aynı parçanın farklı iki markanın farklı sınıftaki arabalarında kullanıldığı bile oluyor. O denli tasarruf sağlama amacındalar.

      Konuya daha fazla hakim olan arkadaşlar aydınlatırsa bilgi edinmiş oluruz

      1. İyide elindeki mevcut kokpit tasarimini standat olarak sunup bunu opsiyonla verirse gayet normal olur, bir dusunsene audi a6 da bile hayalet gosterge opsiyon iken peugeot ta standart, jant kapakli peugeot satiyorsun ama hayalet gosterge var, sence mantikli mi?

        1. Mevcut kokpit bunun bir önceki versiyonu değil miydi? Yanlışım olabilir emin değilim ama bu zaten önceki kokpitin geliştirilmiş, kusurlarından arındırılmış versiyonu. Modele göre kırpacaklarını kendisi söylüyor videoda. Hayalet gösterge de dediğin gibi kırpılacaklar arasında olabilir.

        2. Merhaba. Yukarıda da söyledim aslında ancak buraya da yazmak istedim. Aynı sınıfta olduğunu düşündüğüm C4 picassoda da bu göstergeler standart değil mi? Bir de onda göstergeler takoz gibi. Peugeot da göstergelerin bu şekilde olması bence opsiyon değil standart olacak.

  9. Açıkçası hayalet göstergelerin opsiyon olacağını düşünüyorum ben de. Ancak peugeot bu konuda şaşırtmaya meraklıdır. Bu arada Doğan Kabak’ın da söylediği gibi ilk araç 3008 olacak. Zira testlerde yakalandığında üzerinde bu ekrana benzer bir ekran da vardı. Ayrıca şu şaltere benzeyen kumandalara da 3008 den aşinayız. Kokpit tasarımı da 3008 e çok benziyor. Her ne kadar üst donanım seviyesinin bir örneği gibi görünse de bir peugeot sever olarak heyecanlanmıyor değilim.

    1. Şunu eklemek isterim ki aynı sınıfta olduğunu düşündüğüm C4 picasso da ilgili göstergeler dijital. Hatta takoz gibi ekranlar var. Peugeot un sanatını konuşturması bence opsiyon değil standart olacak.

  10. biraz eski model oyuncak hissi vermese ergonomikliği hakkaten taa ordan etkiledi beni. ekrana tuşlara vitese start stop hiç bu kadar tık tık kolay kullanıldıgını görmemiştim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu