Köşe Yazıları

Otopark olarak Ege Rallisi’ndeydik




2016 Türkiye Ralli Şampiyonasının ilk ayağı olan Ege Rallisi’ndeydik. Diğer senelerden farklı olarak bu sene özel etaplara geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan abimiz Mazhar Demiralp ve kardeşimiz Selim Teoman’ın isimleri verildi. Bu duyarlılıklarından dolayı TOSFED ve EOSK’a tekrar teşekkür ediyoruz.

Bu sene yarış daha uzun özel etaplardan oluştu ve nerdeyse tüm takımların yarışmaktan zevk aldığı en temiz Ege Rallisi olduğu belirtildi. İlk özel etabın çıkan orman yangını sebebiyle normal olarak geçilmesi, ekiplerin bir sonraki etap için iyice heyecanlanmasına sebep oldu. Bir etap normal geçildi ama olası bir orman yangını da ekiplerin kısa sürede olaya müdahale edebilmeleri sayesinde engellenmiş oldu. İlk günün ardından yapılan özel seyirci etabı da Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleşti. Apexmasters’ın yarış öncesi yaptığı gösteriler ve mahalli yarış ekiplerinin önceden yapmış olduğu yarışlar seyircilere güzel anlar yaşattı.

İkinci gün yine hızlı başladı ve ilk turları atıp servis alanına dönen araçlar mücadeleden hiç ödün vermediler. Günün sonunda yüzü gülen Yağız Avcı oldu.

Aslında bunları daha önceden az çok aktarmıştık. Peki biz bu sırada neler yaptık. Ben yarışın Güvenlik Sorumlu Yardımcısı olarak tüm etapları S1 aracı ile dolaştım. TOSFED Gözlemcilerinden, öncü araçlardan (000, 00, 0) ve Yarışmacılardan önce etabı geçerek etabın içinde araç olmadığı, sapakların kapalı olup olmadığı, sektör görevini yapan arkadaşların soru ve sorunları ile ilgilendim. Benden sonra araç girmemesi ve etabın kapatılması ile ilgili sektör ve SOS’lerde görev yapan arkadaşları uyardım. Altımdaki aracın binek bir araç olduğunu unutmadan da etapları bir miktar eğlenerek bitirdim. Yorucu olduğu kadar eğlenceli de geçen bir yarışın işe yarayan bir elemanı olmak bana büyük bir keyif verdi. Hem görev yapıp hem yarışı izleyebilen, podyumu görebilen nadir insanlardandım bu sene de. Bir diğer editör arkadaşımız Ömür Deniz Seçilen benim kadar şanslı olamadı ve Selim Teoman etabının SOS 2 ‘sinde görevli olmasından dolayı sadece kendi alanında olan bitene hakimdi ancak kendisi de görevini başarıyla tamamladı.

Yarışta neler yaptığımızı az çok, dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Benim haricimde bu yarışın bu noktaya gelmesi için çalışan, sorunsuz geçmesini sağlayan, bu yarış için gecesini gündüzüne katan, aralıksız çalışan ve Türkiye’de bu kadar az seyirci potansiyeline sahip olmasına rağmen daha iyi yerlere çekmeye çalışan onlarca hatta yüzlerce arkadaşımızın her birine ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki sayenizde bu yarışları yapabiliyoruz.

Önümüzde Marmaris Rallisi var. Aynı şekilde hem ekipler, hem de organizasyon adına güzel bir yarış olmasını diliyorum.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu