Haberler

Volvo miniklerin güvenliğini unutmadı




Volvo’nun günümüzde en çok dikkat ettiği konuların başında güvenlik geliyor. İsveçli üretici şimdilerde çocuk yolcuların güvenliği ve konforuna odaklanmış durumda.

Volvo’nun Yaralanma Önleme ve Güvenlik şefi; “Otomobilllerde güvenlik çocuklar için sorgulanamaz bir gereklilik, birçok ebeveyn farkında olmadan küçük çocuklarının öne dönük olarak oturmasına izin veriyor, bunun daha konforlu ve güvenli olduğunu düşünüyor ancak gerçek bundan biraz farklı.” dedi. Çocukların ayrıca koltuklarındaki döşemeden çok bunaldıklarını, sıcak havalarda döşemenin çok kalın ve bunaltıcı olduğunu dile getirdi.

Bu konuda çalışmalar yapan Volvo daha ince, %80’i yün olan, daha çok nefes alan ve daha konforlu olan koltuklar üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Volvo ayrıca 1 yaşından küçük ve 12 kg’dan daha hafif çocukların ters yöne oturması gerektiğini savunuyor. 0 – 6 yaş grubu için arkaya dönük koltuk, sonrasında ise öne dönük koltuk kullanılması Volvo tarafından daha güvenli olarak nitelendiriliyor.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu