Haberler

FIA, motorlar arasındaki güç farkının artmasını istemiyor




2017 sezonu başlangıcında üreticiler arasındaki güç farkının çok fazla olması durumunda FIA, Formula 1 Strateji Grubu’ndan motor kuralları üzerinde tekrar düşünmelerini isteyecek.

Otomobil üreticileri ve FIA arasında yapılan yeni motor anlaşması sayesinde kullanılabilecek motorlardan herhangi birinin, diğerine göre büyük bir avantaj sağlamaması garanti altına alındı.

FIA, gelecek sezonun ilk birkaç yarışında her motorun performansını yakından izleyecek ve eğer sonuçlara göre performans, Barcelona gibi pistlerde 0.3 saniyeden fazla ise harekete geçilecek.

FIA Powertrain başkanı Fabrice Lom İspanya Grand Prix’i öncesi düzenlenen basın toplantısında F1’in motor üreticileri arasındaki güç farkının kapatılması konusunda arayış içerisinde olacağını söyledi.

“Güç ünitelerinin üreticileriyle süren bir anlaşmamız var,” diyen Fabrice Lom “Tur zamanlarına bakmıyoruz.” dedi.

“Hemen hemen her şeyi simüle edebilecek araç ve gerece sahibiz, yani her araçta bulunan güç ünitelerinin performanslarını hesaplayabiliriz ve bunu bir güç indeksine dönüştürebiliriz, çünkü bu hibrit sisteme ve motora sahipken sadece beygir gücünden bahsedemezsiniz. Konuştuğumuz şey indeks.”

“İlk üç yarış boyunca her aracı, her tur kontrol edeceğiz, her yarıştaki en iyi güç ünitelerini alacağız ve onları ortalama bir seviyeye getireceğiz. Bu bizlere, indekse dahil bir güç ünitesi verecek, böylece her araç üreticisi bu indekste bulunan değerlere göre bir güç ünitesi oluşturacak.”

Strateji Grubu Raporu

Eğer motorlar arasında hedeflenen 0.3 saniyelik fark aşılırsa, bu Strateji Grubu’na yapılması gerekenleri yapması için bir işaret olacak.

“Raporları Strateji Grubu’na sunacağız ardından onların neler yapabileceği onların sorunu olacak.” dedi.

“Zamanlama açısından bunu ilk üç yarışta kontrol edeceğiz ve bunu takip eden yıllarda kurallar açısından çok büyük değişikler yapmadan önce bir zaman sınırı olacak, böylece Strateji Grubu ve Komisyon takip eden yıllarda değişiklik yapmak adına yeterince bilgi sahibi olabilir.”

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu