FeaturedHaberler

9-15 Mayıs haberleri | Haftalık Bülten




Bulunduğumuz çağda gelişmeler o kadar hızlı yaşanmaya başladı ki artık aldığımız her ürün ertesi gününde demode olarak anılmakta. Tıpkı diğer sekterlerde olduğu gibi otomotiv sektörü de akılalmaz bir hızla gelişmeye devam ediyor. Biz de siz değerli takipçilerimizin olup bitenlere hakim olması için bundan sonra haftalık bültenlerimiz ile en önemli gelişmeleri bir araya getireceğiz.

Geçtiğimiz haftanın (9-15 Mayıs) en önemli 17 haberi sizlerle:

1. VOSVOS’A 120.000 TL…

8 bin TL’ye bir Vosvos alıp üzerine 120 bin TL harcamak size delilik olarak gelebilir. Peki otomobilin içinde 3 televiyzon, tam teçhizatlı yemek takımı hatta tavla oynamak için özel bir masa olduğunu söylesem? Evet gördüğünüzde inanamayacağınız bu detaylar için şimdi haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/120-000-tlye-vosvos/

2. Yeni DS 5, 1.6 dizel otomatik motor seçeneğiyle Türkiye’de

Yakışıklı Fransız’ın sonunda dizel otomatik seçeneği Türkiye’de sunulmaya başladı. DSG veya Powershift gibi çok ciddi rakiplerin olduğu bir pazarda EAT6 ile bu elit arkadaş neler yapabilecek hep beraber göreceğiz. He bu arada, başta saydığımız rakip şanzımanların uzun süredir satışta olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Haberle ilgili tüm detaylar için tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/yeni-ds-5-1-6-dizel-otomatik-motor-secenegiyle-turkiyede/

3. Porsche yeni çift turbolu V8 motorunu tanıttı

Hem V8 homurtusu hem de çok fazla güç, insan başka ne isteyebilir ki. Siz de benim gibi ”Bir zamanlar atmosferik motorlar vardı…” şeklinde cümleler kullanmaya başladıysanız tekrar hatırlatayım, yaşlanıyoruz. Yine de bu teknolojik hayvana göz atmanızda fayda var:

http://www.otopark.com/2016/05/porsche-yeni-cift-turbolu-v8-motorunu-tanitti/

4. BMW M4 CS yüzünü gösterdi

Alın size bir keyif makinesi. Bavyeralı üstatlar M4’ü daha fazla güçle sunmaya karar verdiler. Bu otomobile sahip olmak için paranızın olması yeterli değil çünkü sadece 700 adet üretilecek, eğer almayı düşünüyorsanız ve henüz karar vermediyseniz fazla oyalanmayın. Habere tıklayarak detayları öğrenebilir ve kararınızı netleştirebilirsiniz:

http://www.otopark.com/2016/05/bmw-m4-cs-yuzunu-gosterdi/

5. Ford performans araçları Türkiye fiyat ve donanım listesi

Fiesta ST, Focus ST ve Focus RS’in ülkemizdeki tüm detayları belli oldu. Bu oyuncakları Türkiye’de görmek gerçekten sevindirici. Durun fazla sevinmeyin, size üzücü bir anımsatma: vergiler. Yine de ”Ben kafaya koydum, illa alıcam” diyorsanız, haberimize tıklayın ve tüm detayları öğrenin:

http://www.otopark.com/2016/05/ford-performans-araclari-turkiye-fiyat-ve-donanim-listesi/

6. Ferrari F1’deki yeni debriyaj düzenlemesini uygulayan tek takım

F1 takipçileri tarafından FIA’nın kararları sıklıkla eleştirilse de kontrolü tekrar sürücülerin eline verme çabası pek çok kişi tarafından olumlu karşılanıyor. Yeni debriyaj düzenlemesi şimdilik markalar tarafından kulak ardı edilse de Ferrari çıkışını yaptı. Tüm detaylar için haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/ferrari-f1deki-yeni-debriyaj-duzenlemesini-uygulayan-tek-takim/

7. Honda, yeni motor tasarımının patentini aldı

Japonlar motor teknolojisinde öncülüğü Almanlara bırakmanın üzüntüsüyle geçtiğimiz yıllarda atağa kalkmaya başladı. Honda’nın aldığı patent Japonların moralini düzeltecek mi bunu bize zaman gösterecek. Bu patentin detayları için haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/honda-yeni-motor-tasariminin-patentini-aldi/

8. Rakiplerini geride bırakmanın en havalı yolu

Kimileri ‘çizgi kasmaktan’ hoşlanır, kimileri ise ‘otomobili dağıtmaktan’ haz duyar. Siz de bu ikinci gruptan iseniz Rallikros Şampiyonası’nı mutlaka takip ediyorsunuzdur. Şampiyona’nın Hockenheim ayağında Kristoffersson öyle bir çıkış yaptı ki keyiften dört köşe olduk. Yoksa siz bu sahneyi kaçırdınız mı? Şimdi hiç sesinizi çıkarmayın ve kuytu bir köşeye geçip alttaki habere tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/rakiplerini-geride-birakmanin-en-havali-yolu/

9. Top Gear, 29 Mayıs’ta ekranlarda

BBC’nin yayını durdurma kararıyla kıyametlerin kopmasına sebep olan Top Gear, yeni ekibiyle tekrar yayın hayatına başlıyor. Bakalım yeni sunucular eski ekibin yerini doldurabilecek mi? Habere tıklayın ve tüm detayları öğrenin:

http://www.otopark.com/2016/05/top-gear-29-mayista-ekranlarda/

10. Red Bull’un “Aeroscreen” tasarımı

Ferrari’nin önden gelebilecek tehlikelere karşı pilotlarını korumak için geliştirdiği Halo tasarımından sonra Red Bull da kendi tasarımını tanıttı. Ferrari’nin tasarımı hayranları tarafından beğenilmemişti, bakalım Red Bull ne tür tepkiler alacak? Detaylar için haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/red-bullun-aeroscreen-kokpiti-piste-cikti/

11. Audi RS6 ile kalpler küt küt!

Yine otomobil sektöründen muhteşem bir reklamla beraberiz. Videoda nakil yapılacak kalp, Audi RS6 ile yeni vücuduna yetiştiriliyor. Hâlâ izlemediyseniz haberimize tıklayın, reklamın sonunda kalbiniz küt küt atacak:

http://www.otopark.com/2016/05/audi-rs6-ile-kalpler-kut-kut/

12. Renault, Megane GT ile rakiplerine meydan okudu

Belli ki Renault mühendislerinin Megane GT’den beklentileri çok yüksek. Aslında videonun sonlarına yaklaşmadan bu beklentiyi anlayabiliyorsunuz, tâ ki Porsche 911’i arkada görene kadar. Amma da şakacısın Renault! Şüphesiz bu hareketiyle Megane GT dikkatleri üzerine çekti, evet bu video bir kez daha izlemeyi hak ediyor, tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/renault-megane-gt-ile-rakiplerine-meydan-okudu/

13. Mitsubishi Motors’un bir kısmı artık Nissan’ın!

Emisyon konusundaki itirafından sonra zor günler geçiren Mitsubishi’nin yardımına Japon kardeşlerinden Nissan koştu ve hisselerin bir kısmını alarak para desteği sağladı. Hepsinden üzücü olan ise Lancer Evo gibi bir makineyi bir daha görememek, ki bu gerçekten korkunç olur. Tüm detaylar için haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/mitsubishi-motorsun-bir-kismi-artik-nissanin/

14. Subaru Levorg STI yaza hazırlanıyor

Evet Japonlar bu hafta gündemin üst sıralarından düşmedi, çekik gözlülerden gelen kötü haberlerden sonra Subaru, Almanları korkutacak bir çıkış yaptı. Levorg STI’ın yaza hazır olacağını belirten marka Japon severlerin ilgi odağı oldu. Japonca videolarla süslediğimiz haberimize ulaşmak için tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/subaru-levorg-sti-yaza-hazirlaniyor/

15. Opel Astra’ya yeni BiTurbo motor geliyor

Avrupa’da yılın otomobili seçilen Astra, çift turbolu motorla geleceğini duyurunca tüm ilgiyi bir kez daha üzerine çekti. Güç ve verimliliği bir arada sunmayı vadeden marka, bakalım müşterilerini tatmin edebilecek mi? Güç ve yakıt verileri için haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/opel-astraya-yeni-biturbo-motor-geliyor/

16. 3 boyutlu Tesla Model 3!

1 haftada 325 bin adet siparişle Elon Musk’ı bile şaşırtan Model 3, henüz kimseye teslim edilmiş değil. Bunu fırsat bilen bir site, otomobili üç boyutlu olarak inceleme fırsatı verdi. Siz de haberimize tıklayarak otomobilin altını üstüne getirebilirsiniz:

http://www.otopark.com/2016/05/3-boyutlu-tesla-model-3/

17. Subaru, efsane Boxer motorunun 50. yılını kutluyor

Haftanın dikkat çekici son haberi yine Japonlardan. Bir efsane tam 50. yaşını kutluyor; Subaru’nun Boxer motoru. Siz de İsmail Emre’nin dediği gibi ”Boxer kelimesini duyduğunuzda bir köpek cinsi yerine Subaru’nun yatay eksende hareket eden pistonlara sahip motorunu aklınıza getiriyorsanız” mutlaka haberimize tıklayın:

http://www.otopark.com/2016/05/subaru-efsane-boxer-motorunun-50-yilini-kutluyor/

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Güzel derleme olmuş. Her hafta bu haberleri yorumladığınız bi video paylaşırsanız çok daha güzel olur.

  2. 7. haber için saçmalık bir başlık olmuş ne ara almanlara kim nasıl bıraktı öncülüğü biz neden göremedik ? komik olmayın lütfen olurmu 🙂 edit. siz hiç sorunlu sanzıman veya arıza veren motor aksamları veya 14:1 sıkıstırma oranı duydunuzmu almanlarda ? ben hıc duymadımda demekkı neymıs tam tersıymıs 😉

    1. ‘Sağlamlık’ ve ‘teknoloji öncülüğünün’ farklı şeyler olduğunu belirtelim. Ayrıca o cümle Honda’nın yeni patentindeki ‘silindir kapama’ teknolojisine atıfta bulunmak amacıyla yazıldı.

      1. saglamlık ve teknolojı onculugu konularının bana gore temsılcılerı alman markaları olmamıstır (turbo harıc ) o yuzden bır haber nıtelıgı tasıyan yazıların fıkır ve gorus belırtmeden tarafsızca yazılmasını temenni ederım 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu