Testler

Kırkikindi: Opel Astra Excellence 1.6 CDTI




  • Motor1598 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 136 hp @ 3500-4000 d/d
  • Tork: 320 Nm @ 2000-2250 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 9,7 sn
  • Son hız: 205 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6 litre/100 km
  • Ağırlık: 1289 kg
  • Bagaj hacmi: 360 litre
  • Fiyat: 102.900 TL

Arka yaşam alanı
Sürüş dinamikleri
Performans
Tüketim

– Konfor
– Motor sesi

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

104 Yorum

  1. Merhaba And ve Sinan. Otomobil Dünyam’da yapılan testte, Golf’ün sürüş dinamikleri bakımından Astra’dan bir çıt önde olduğunu söylemişlerdi. Siz buna katılıyor musunuz?

    1. Otomobil Dünyam’ın testindeki Astra’da kış lastiği varmış. Golf’te ise yaz lastiği. Bu çelişkinin nedeni anlaşıldı.

  2. Kayıtlar daha iyi olmaya başladı özellikle araç içini soldan sağa panaromik gösterirken Sinan ve And’ın görüntü üzerine konuşmaları daha profesyonel bir izlenim yarattı. Açıkça konuşmak gerekirse ben bu aracı hem iç mekan hem dış tasarım olarak beğenmedim.Önceki kasa daha güzeldi.

  3. Bana biraz Passat anımsattı o da konforsuzdu ama harika bir yol tutuşu ve sürüş dinamikleri vardı herhalde yılın otomobilini seçerken buna bakıyorlar

    1. Motor dizellerin hepsinden sessiz ama aracın motor yalıtımı zayıf. Başka bir dizeli koy buna cidden kafayı yedirtir ses harbi traktör olur.

  4. Bide bahsetmemişsiniz ya da ben kaçırdım arabada led matrix farlar yok muydu onu da merak ediyordum

  5. Bu araba 2015 model miydi? 2016 modellerde arka akstaki watt bağlantısının kaldırılması durumu var.

  6. Led matrix farlardan da pek bahsedilmemiş şimdi farkettim. Biraz aceleye mi geldi test 🙂

  7. özlediğimiz beklediğimiz tam kararında Otopark testi olmuş emeğinize sağlık harika ancak led farlardan bahsetmenizi çok bekledim lütfen test notu vs. şeklinde onuda bilgilendirin. 🙂

  8. güya test uzundu. nasıl bittiğini anlamadım. çok güzel olmuş. emeğinize sağlık.

  9. Ne kadar kurumsallaşma derseniz deyin, ikiniz bir araya geldiniz mi geyiğe sarmadan duramıyorsunuz 🙂 Süper 🙂

  10. Güzel test olmuş fakat bu arabanın led matrix farlarına nasıl değinmezsiniz aklım almıyor. Halojen farlı arabaların farlarına bile değinirken bu çok büyük eksiklik olmuş:)

    1. Büyük ihtimal çok ekstra bir şeyi yoktur. Beklentilerin ötesine geçen noktalara değiniliyor genellikle. Örneğin Ceed testinde halojenler içinde normalden bir üst kademeye geçtiği için değinmişlerdi.

  11. Oooo, Eren Tekin’e kapak olsun, Golf 7 daha iyi yol tutuyor diyordu. 😀 ESP yi kapattırmayan araba belli ki bir şeylerine güvenmiyor, mükemmel bir tespit.

    Tek sıkıntısı fiyatı gibi ama malum C sınıfı araçlar bile uçtu. Egea 70 bin tl ise bu araba 95 bin tl eder rahat.

    Aracı manuel alıp, kış paketi, agr koltuklar vs. gibi aşırı lüks donanımları çıkarınca fiyatı da makul seviyeye düşer sanırım. 103.000 içinde büyük ihtimalle fiyatı uçuran kısmı led matrix farlar ve varsa 6.000 değerinde AGR koltuklar ile kış paketi vs. oluşturuyor. (Eğer araç full ise AGR koltuk da vardı test ettiğiniz araçta. Keşke belirtseydiniz.) Neyse tüketime,direksiyon ve motora çok sevindim. Tam alınası bir araba olmuş bize de o kombinasyon lazım zaten 🙂 Konfor zaten çok aramıyorum da, motor sesine baya şaşırdım, çünkü Opel’in iddası fısıldayan dizel olmasıydı 🙂

    @mrslzn nin de dediği gibi Led Matrix farlara değinmemeniz de bir eksiğiniz olmuş. Özellikle geçmiş Mokka testinde yaşadığınız sellektör problemi bu arabada var mı yok mu keşke en azından sözlü olarak belirtseymişsiniz.

    1. Agr koltuklar, bahsedilmeyecek gibi değil zaten. Bu test aracında da yok. Agr koltuklar tam deri koltuklar. Bu donanımın standardı yarı deri yarı kumaş koltuk.

  12. Emeğinize sağlık güzel test olmuş. Kamera arkasında Sinan Abi’nin “Apaçiliğimizi Astra’da attık.” lafına koptum 😀

  13. Herşey mükemmel bu konuda ellerinize sağlık. Şunu demeliyim ama montajlarınız artık harika.. ama dış çekimler benim gözümde hala zayıf. Eminimki ileriki zamanlarda bunlar daha güzel olucak. Şimdilik başarılarınızın devamını dilerim.

  14. Sinan abi sanki videonun sonunda carviserdaki arkadaşın taklitini yaptı gibi geldi bana:)
    (görüşmek üzere)

  15. Ellerinize sağlık, bu arada uzay oyunu space invaders sanırım bahsettiğiniz 🙂 Ek olarak bahsettiğiniz rolanti dizel sesi bence Opel karakteristiği 2.0 cdti insigniada da var aynı “gır gır” 🙁 Ve her testte minimum bir kontra olmalı bence 😀

  16. Testin prodüksiyonu mükemmel olmuş. Özellikle ilk dakikalarda aracı dıştan gördüğümüz çekimler çok profesyonel gözüküyor. Yapanların eline sağlık. Ülkemizde böyle Youtuber-Bloggerlar görmek çok sevindirici. Uzun ve detaylı bir inceleme fakat birkaç şey eklemek istiyorum. Aracın gelişmiş farlarına off the record dışında değinmemeniz beni çok şaşırttı. Gelişmiş park pilotu ve geri görüş kamerası üzerinde de pek durmadığınızı veya beğenmediğinizi düşünürsek aslında Excellence donanım içinde Dynamic anlatılmış gibi olmuş. Tabiki en dolu paketi test etmenizi anlıyorum ama Sinan abinin de dediği gibi Dynamic donanımda sport modu olduğunu ve torpidosunda CD player olmadığını, geniş hacimli olduğunu düşünürsek belki de Dynamic modelini test etmiş olsanız daha çok beğenirdiniz. Çünkü ısrarla üzerinde durduğunuz özelliklerin tamamı Dynamic donanımında da var ve fiyatı bayide 85 bin lira, belki o zaman F/P oranını daha yüksek tutardınız diye düşünüyorum. Bunun dışında tamamen objektif ve eğlenceli bir video olmuş. Aracın kusurlarını ve eksiklerini harika tespit etmişsiniz. Almayı düşünen kişiler bu videoyu en az 2 kere izlemeli. Sayenizde araçlara karşı bilgimin arttığını hissediyorum. Teşekkür ederim size ve ekibinize.

    Son olarak sizce 2016 yılın aracı etiketini hak ediyor mu etmiyor mu kesin görüşünüzü anlamadım diyebilirim. Devamını bekliyoruz, başarılar.

    1. Katılıyorum. J kasada da en mantıklı donanim en ust donanim cosmo değil sport şimdinin dynamic donanımiydi. Direksiyon ve koltuklardan dolayı bir çok kişi üst donanım cosmo yerine sport donanım+afl far aldı

  17. Test için ideal oturma yerleri Sinan direksiyonda And yan koltukta bunu bozmayın bence:)
    Bu testte beğenmediğim kısım ise birinci kısımın çok uzun olmasıydı.testin en uzun kısmı eskiden olduğu gibi sürüş halinde olmalı rüzgar sesini bile durağan haldeyken anlattınız, sürüş halinde olan çok daha verimli oluyor.birde opelin en çok üstünde durduğu led matrix farlara deyinmemeniz kötü olmuş.onun haricinde her zaman ki otopark kalitesi ve samimiyetiyle çok güzel bir testti

  18. Test eskiyi aratmadi. Cok memnun kaldim ben testten elinize saglik. Uzun zamandir boyle keyifli bir test gelmemisti.

    Yalniz arkada hava menfezi olmamasi kabul edilemez bir sey. Ayni halti senelerdir ford da yiyor acayip uyuz oluyorum. C sinifi butun VAGlarda var leon octavia dahil. i30da var. Bu kadar iddiali bir arabada üstelik arka koltukta isitma varken havalandirma kanali olmamasini cozemiyorum.

  19. Test çok güzeldi. ama farlara değinmediniz sanki matris led farlara. ya da ben mi acaba orasını kaçırdım ?

      1. bide abi gerçekten yılın otomobilini hak ediyor mu onu da belirtir misiniz size zahmet 🙂

      2. @Sinan kullandığınız araçta “Watt’s Linkage” bulunuyor muydu? Opel bu mekanizmayı 2016’nın 2. yarısından itibaren sessiz sedasız kaldırdı.

  20. Hahahaahahahag “Sonra da arabanın üzerinden atlayip yer değiştirelim.” Şu testin sonunda logo cikiyor da 1 dakika falan geyik muhabbeti oluyor ya hani inşallah o hiç bitmez abi 🙂

  21. Ayrı bir panpa videosu şart. Böyle ne takipçiler ne otomobil firmaları üzülsün tarzı bir test olmuş ama bence en ideali test+panpalar+kadın gözü şekliydi. test yine böyle yapılsa(yani @sinan abi ve @and abi birlikte). kadın gözünde Sinan abi de olsa sorun böyle çözülür mü acaba? Kadın gözü ve panpalar birleşim tarzı. . Ama şu olabilir diye düşünüyorum. test=Sinan abi+And abi, panpalar= Doğan abi+Sinan abi+And abi, kadın gözü=And abi+Aslı ablamız.Arabadaki biribiriyle anlaşan kişi sayısı ne kadar artarsa o kadar güzel muhabbet oluyor Kısaca tek özlediğim şey 4 kişinin birden arabayı test yaptığı geyiğin havada uçuştuğu o testler. o testlerin tadını da panpalarla verilebilir çünkü test olayının biraz ciddi oması gerekiyor bu testteki ayar bence mesela iyiydi. O yüzden panpa videosu olması kaçınılmaz bence.

    1. mesela geçen yazılı testi olan cactus gibi pek anlatcak bişeyi olmayan bi arabada 4ü birden oturup bi video çekebilirdi. ama bu kadar cok sey istemek de biraz haksızlık oluyor sanki.

      1. @d_yenilmez çok şey mi? olmayacak şeyler mi? Kadın gözü zaten var bir tek ayrı panpa olsun istedim. Testte ciddiyet olması gerektiği için gülüşmeler filan montajda kesiliyor. Bi arabayı 4 kişi test etsin demiyorum testler yine böyle kalsın ama sohbet muhabbetin olduğu panpa videosu da olsun. Sıcak sohbet, geyik bunlar güzel şeyler. Eskiden testleri izledikten sonra sanki kendimi bir Cem Yılmaz izlemiş gibi hissederdim baya gülerdim eğlenirdim. Şimdi o eğlenceyi sadece kadın gözü bir miktar verebiliyor mesela Ferman Akgül ün olduğu kadın gözü baya güzeldi iki kere izledim. Çünkü espiriler var araba var ikisi bir arada o sohbet havasını çok seviyorum herhalde ben.

  22. Videoyu izledikten sonra puanlama sanki düşük geldi gibi bana ve sanki biraz aceleye kaçılmış arabayi anlatirken. Yani 30 dk çok çabuk geçti benim,dolu dolu geçti ama sanki bu araba için biraz daha fazla olabilirdi mesela şerit takibin çalışmasi veya otomatik park yaptırma gibi şeyleri gösterebilirdiniz veya yol tutuşu daha uzun olabilirdi,böyle hep boğazimizda kaldı gibi :)). Led matrix farlar için ayrı videoyu sabırsizlikla bekliyorum. Emeğinize sağlık güzel ve beklenen testi.

    1. Katılıyorum. Özellikle led farlar çok merak edilen yeni bir teknoloji. Bu arada koltuk soğutma yokmuydu bu donanimda.

      1. Koltuk soğutma,opsiyonel deri koltuk koltuklar alınca geliyor. Soğutma haricinde tabi çok daha şeylerde geliyor 🙂

  23. Öncelikle test keyif verdi teşekkür ederiz. Testte de bahsedildiği gibi bu fiyat seviyesinde dolu bi araba golfe ciddi bi rakip olmuş.Önceden opel ile vw kıyaslanamaz diye bi fikir vardı ancak opel zaman geçtikçe bence bazı modellerinde bu tabuyu yıkmış.Golfü de doldurduğunuzda bu araçtan daha pahalı oluyor.Tercihim astra yönünde olurdu.
    Test için tekrar teşekkürler 🙂

  24. 102.900 cam tavan yok, arka kol dayama yok, arka havalandırma kanalı yok, torpido yok yani sürüş dinamikleri için bu para verilir mi düşündürür. Kişilerin önceliğine göre değişir tabi.

  25. Herşey iyi hoşta gazlama esp kapayıp yanlama gibi şeyleri siz kullandıkça gaza gelip yollardaki makas caddelerdeki yanlamalar arttıkça artacak. 21 yaşındayım otomobil tutkunuyum fakat kendini iyi otomobil kullanıyo sanıp makas veya yanlamaya çalışan apaçilere zıt olmuş durumdayım. Lütfen yazıya uyan apaçiler pist veya boş alanlarda yapın bunları sadece ve sadece kendi canınızı tehlikeye atın.

  26. Motor sesi hakkında kelam edeyim. Bu motor yeniyken inanılmaz sessiz. Ama kullanmaya bağlı olarak gittikçe artıyor. Kanımca sorun kullanilan Denso marka enjektörler. Benim 2013 Zafira 1.6 cdti ilk üretilen motorlardan ve Denso enjektör. Aynen Sinanin dediği gibi girgir yapiyor rolanti ve alt devirlerde. Ama Zafiranin izolasyon daha iyi sanirim iceride pek motor sesi yok. Denso tüketim olarak daha ekonomik ama tamiri mümkün olmayan bir enjektör. Sonradan Bosch ile çıkmaya başladımi bilemiyorum. Ama sorun kesinlikle enjektör kaynaklı.

  27. Çok teşekkürler Astra Astra dedik hakkaten doyurdunuz bizi Astra’ya. On numara testti emek veren herkesin eline sağlık. 🙂

  28. sinan reisin kontrası sırasında ”Ver Açıyı Ver Açıyı!!” dememek elde değildi. 10 numara test olmuş elinize sağlık.

  29. VAG in adam gibi bir 1.6 dizel motor yapmak için ise sanırım 80 firin ekmek yemesi gerek. Renault Honda Ford gibi rakipleri açık ara önde dizel motorlar yaptı.

    1. Vag grubu 1.6 dizelleri 3 sene önce güzeldi ama artık reno,psa,ford,opel,fiat olsun hepsi önünde hala 110 bg 250 tork güç üretiyor en son 1.6 Hdi lar aynısını gücü üretiyordu onun üzerinden de 5 yıl geçti zaten.

      1. Dizeli bilmeyen Honda bile güzel dizel yapti. Vag geçmişten gelen tecrübesini neden kullanamiyor anlamış değilim. Commonrail e de en son geçen markadır kendisi

  30. Öncelikle lastiğe değinmek istiyorum, dediğiniz Turanza’nın iki modeli var, birisi T001 diğeri ER300, ER300 ler eski olan model, hem daha kötü yol tutuyor hem de daha sert konforu düşürüyor, yeni nesil T001(bende var) eskiye göre daha konforlu ve çok çok daha iyi yol tutuyor. Şimdi merak ettiğim soru, eski kasa (J) 1.6 cdti 110 luğu test etmiştiniz, benim o kasanın 136 lığı ile 100-150 km lik bir tecrübem olmuştu ki acayip sessiz gelmişti araba, ne yazıkki yeni kasa(k) yı çok test etme imkanım olmadı, sizce eski kasaya göre motor ve genel anlamda yalıtımda bir azalma var mı? Burada cevaplarsanız çok memnun olurum 🙂 Ayrıca ellerinize sağlık, gerçekten eski videoları aramadım, 30 dk nın nasıl geçtiğini anlamadım 🙂 (farlara sonra değineceğinizi yorumlarda yazmışsınız)

    1. Aşağıda bahsettigim üzere bu motor yeniyken bariz çok sessiz. Ama bir sure sonra gürültülü bir hal alıyor. Bütün dizeller gittikçe sesli olur ma bu motorda çok çabuk oluyor. Bir de bir süre sonra marşa basarken zincir gergisinden bir cangirti geliyor. Yağ basıncı gergiye basinca kesiyor.servis hepsinde var zarari yok diyor ama bence olmaması gereken bir şey

  31. Şimdi düşünüyorum bir insan neden 100.000TL verip 4 kapılı bir C sınıfı dizel araç alır? Evde 2 kişiden fazla nüfus vardır,sabah işe araçla giderken çocukları da okula bırakıyordur,alışveriş,bebek arabası,bavullar vs vs… Böyle amaçlarla kullanılacak arabanın ilk sağlaması gereken konu konfordur.Ailecek bindiğin aracın tümseklerde,çukurlarda, bozuk olan her yerde dandun yapması çok kabul edilebilecek bir şey değil, hothatch olur sineye çeker kabul edersin,ama bunun pamuk gibi olması şart.

    Dizel sesi de konfor konusuna ait, istediğin kadar piano blackler, ekranlar ile süsle, rolantide tortortor diye o ses adamı sürüşten,araçtan soğutur. Şanzımanın durumu da ortada.

    Yol tutuşunun,direksiyonu veya fren hissiyatının üst seviyede olması iyi güzel ama araba kuvvetli olması gerekenlerde oldukça eksik, ikinci derece önemli konularda kuvvetli.

    Ben 100.000’e başka seçeneklere bakarım. @and 95 falan demiş anca 80 falan olacak ki, başka seçenek olmasın,mecbur gidip alalım.

    1. Sizinki kendi açınızdan doğru bir analiz ama hemen hemen herkesin beklenti ve öncelikleri farkli olabiliyor. Sohbet bölümünde Golf 7 için de cok sert ve konforsuz yönünde yorum yapan araç sahipleri oldu. Dolayısıyla konforlu/konforsuz çıtası da oldukça subjektif bir konu. B segmentten geçen biri Astra için çok konforlu olduğunu düşünebilir ve seçebilir. Yada C segment italyan yada fransız bir modelden sonra konforu yeterli bulabilenler olabilir. Kısacası çok subjektif şeyler

  32. Far videosu gelmiş ama beni tatmin etmedi. Karanlık bir yolda gece iç ve dış çekim olacak diye umutlanmistim.

    1. Durağan halde avm otoparkında anlasilamayacak kadar komplike bir sistem. Hiz, ortam ve trafiki algilayan bir sistem. Adaptif değil yonlendirmeli değil demesi And’in talihsiz olmuş. Buyrun buradan bakın bir de.

      https://youtu.be/qRLtxrj9DFk

      1. Elbette otopark haricinde farklı ortamlarda da farları test ettik. Dönen bir lense sahip olmadıkları için aydınlatma açıları ve viraj tepkileri hakiki adaptiflerden daha düşük.

  33. Bu Arada koltuklarda ısıtma Dışında soğutma Ve masaj özelliği var yanılmıyorsam çarpışma önlemede otomatik fren var bir sıkıntıda yakıt deposunda dalga kıran yok depo full olunca çalkalanma sesi oluyormuş bu aracı alacak olursam ben Opel Astra K, Excellence, 1.4 lt. Turbo ECOTEC® Direct Injection 150 HP Start & Stop, 6 İleri Otomatik

    Tercih ederim full paket ve Sunroof
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyat 98.550,00 TL
    Biraz Daha fiyat düşmesi gerek Bu Arada Yeni motoru geliyor opel Bi dizel Motor Nasıl olur bilmiyorum 🙂

    1. J kasada da o dalga kiran yoktu ve full depoda lak luk ses yapardı. Komik şeyler böyle eksiklikler.

      1. orta kol dayama,arka havalandırma,torpido vitesin önündeki girinti astra için baya saçma olmuş

        1. Kol dayama ve havalandirmanin maliyeti seri üretimde 100 euro etmez inan bana dostum. Hadi alt donanıma koyma en üst donanımda zaten fiyatini cekiyorsun koy be bilader.

          1. aslında arka havalandırma sıcaklığı veya gelen havanın şiddetine müdahale edemiyorsan saçma geliyor zaten küçücük araba çok eksikliği hissedilmez bence ama torpido olmayışı,orta kol dayama ve en saçma gelende vitesin önündeki girinti oranın altında ne var da açamamışlar içini

            1. O girintide içeri güzel koku yayan bir sistem oluyormuş normalde, ancak türkiyeye o özelliği getirmemişler o yüzden estetiği bozmamak adına acayip saçma ergonomisi 0 olan bir parça koymuşlar.

  34. Alelacele çekilmiş ekleme far videosu yakışmadı kalitenize bence. Keşke hiç çekmeseydiniz. Adaptif değil deyip geçtiğiniz farlardaki 16 adet ledin hepsi farklı açı ile yerleştirilmiş durumda ve birbirinden bağımsız yanmakta. Farı hareket ettirmeden o yöne bakan ledi direk yakıyor ve çok geniş bir açı ile adaptif far görevi görüyor. Keşke biz farı unuttuk deseydiniz hiç çekmeseydiniz.

    1. Hayır, dönen lense sahip hakiki adaptif farlara göre LED MATRIX’in aydınlatma açısı çok daha dar.

      1. Astra j deki direksiyon netliğiyle (daha doğrusu netsizliğiyle 🙂 )bundaki direksiyonun netliği ve dengesi arasinda ne kadar bir mesafe katedilmiş. Testte beğenmişsiniz. Olumlu anlamda çok büyük fark var mi ?

  35. konfor bnim takıldığım noktalardan birisidir. c sınıf aracta en azından konfor beklersin astra hala neden bağımsız süspansiyon kullanmaz bu da markaların stratejisi bu sınıfta konfor ve yol tutuş dengesi bakımından en iyi model focus mazda 3 güzel örnekler.

  36. S ev A bir araya gelipte test çekmeye başladılar mı ilk beklentim otomobiller ve sürücüleri üzerine Geyik muhabbeti. Sohbetin ardından benim beklentime anlatımlarıyla yön verenler onlar. Düşünmekten çok, merak etmeye yönleniyor gibiyim. Önce sohbet arasında anlat, sonra göster. Bu araçta bu olmadı, anlatılanlarla iştahlandım, izlediklerimle aç kaldım.

  37. Yaklaşık 3 aydır Astra K Excellence 1.6 CDTI kullanıcısı olarak testin biraz aceleye geldiğini ve arabaya biraz haksızlık yapıldığını düşündüm. Motor sesi konusunda aracım henüz 5000 km de ve sez konusunda henüz hiç şikayetim olmadı motor km yaptıkça olur mu bilemem. Ama Büyük eksiklik Led Matrix Farlar dan üstün körü bahsetmeniz olmuş birçok araba kullanmış biri olarak şunu söylemem gerekir tam anlamıyla mükemmel ayrı bir test de kesinlikle bahsedilmesi gerekmekte.Karanlık ortamda uzun farlar otomatik yanmakta ve değişik açılara bakan ve karşındaki yada önündeki aracı görünce sadece ona bakan merceği kapatan bir sistem sayesinde sürekli uzunlar açıkken ilerlemektesiniz.

  38. Aracı aynı donanım ile test etmiş biri olarak testte denildiği kadar konforsuz olduğunu düşünmüyorum. Sizin kullandığınız test aracı 12.000 km’de ve de basına veriliyor, muhtemelen de hunharca kullanılmış, amortisörlerde bir sorun oluşmuş olabilir. Tamam aşırı konforlu demiyorum ama o kadar da güm güm bir araba değil. Ayrıca yeni farkettim, eski kasa bomboş astra ile bu araca aynı puanı vermek pek adil değil !

    1. bende teste çıktığımda çok kötü gelmemişti ama öyle övülecek bir yanı da yoktu yani herhalde yılın otomobili olunca beklentiler arttı ona göre puan verildi

    2. Trim sesi de var dediğine göre yorulmuş olabilir. Opeller genelde trim sesi açısından basarili oluyor bu kasada bu değişti mi kullananlar yorum yapsın

      1. Benim de test ettiğim araçta b sütunu emniyet kemeri bölgesinden ve sağ arka c sütunu tarafından trim sesi geliyordu.

        1. Bizim insignia da da kemerin yukarı aşağı ayarlama düğmesinin oradan bazen geliyor ama orta konsola ekran takviyesi olduğu halde gelmiyor

    3. Araçtan test boyu güzel bahsedildi ama evet gereğinden fazla puan kırmışlar konfor ve şanzımanda.

  39. Arka kol dayama konusunda Sinan çok ama çok haklı. Zira B sınıfı araba almıyoruz.. Zamanının Doğan larında bile olan birşeyi neden opsiyon veya donanıma göre koyarlar anlamıyorum.. 4 cam otomatiği ön arka kol dayama airbagler artık baz donanımda neyse en üst donanımda da o olmalı..

    Ayrıca Sinan arka kol dayamaya laf çarparken And’ın anlamsız bakışı ilgiç bir şekilde dikkatimi çekti..

  40. yarım saat nasıl geçti anlamadım emeğinize sağlık.
    hergün test yapsanız yetmeyecek inanın.
    nacizane tavsiyem test süreleri daha da uzasın özellikle astra gibi C segmentinin önemli modelleri fiesta gibi b segmentinin tercih gören modellerinde titanik filmi gibi 3 saatlik videolar yapsanız anca yetecek.
    opelin reklamıda sayfanıza hayırlı olsun 😉

    1. ne var bu golfte bu kadar anlamıyorum. bence direk değilde arabaları test edip öyle karar vermelisin.

  41. test başlarken çalan müzik nedir arkadaslar ???? bide and youtube’de testin açıklama bölümüne yazarsanız cok memnun olurum the makina gibi yani 🙂

  42. Mokka’nın şanzımanı ile bunun arasında ne fark var. Mokka’ya 10 üzerinden 10 demişti Sayın And, bunlar aynı şanzıman değil mi?

  43. Sevgili otopark com insignia cosmo 1,6 t sidi motor testi yapmanızı çok istiyoruz…

  44. 2015 modelde kaput keçesş ve vatt bağlantı kolu olupta 206 modelinde olmaması çok büyük ayıp opel için.

  45. Yeni Astra tartışmasız bu segmentin en iyisidir. Opel sürekli olarak kendini geliştiren bir marka Astra da bunun en büyük kanıtıdır. Yeni Astra sınıfında Golf’ü tahtından ederek “Avrupa’da yılın otomobili” seçilmiş bir otomobildir

  46. Sanırım benim dışımda hiç kimsenin dikkatimi çekmedi. Yeni Astra ile Yeni Tucson’un kokpiti birebir aynı. Biri C segment biri SUV olmasına rağmen içleride birbirinin aynı. Astra’nın da Tucson’un da kokpitinin birbirinden hiçbir farkı yok

  47. And abinin “Makyaj ile değişir” dediği her şey değişti gerçekten. Hem de bazıları makyajı beklemeden, 2016’nın 2. yarısında. Ama olumsuz anlamda;

    “Amörtisörleri – yayları elden geçirirler” – 2016’nın 2. yarısında arka süspansiyonda bulunan, yol tutuş kalitesini arttıran “Watt’s Linkage” kaldırıldı.

    “Şuraya biraz yalıtım malzemesi eklerler” – 2016’nın 2. yarısında motor kaputu gibi yerlerde bulunan izolasyon keçeleri kaldırıldı.

    “Bi çift kavrama gelir” – Makyajdan sonra 1.5 litre dizel için 9 ileri tork konvertörlü, 1.4 litre turbo benzinli için 7 ileri CVT seçenekleri sunuldu, iki şanzımanın kalitesi de videoda kullanılan şanzımandan düşük. (Çift kavrama kullanmalarını ben de beklemiyordum tabi ki ama donanımda iyileşmeye gitmek yerine donanımın kalitesini düşürdüler.

    “Zaten motor miss” – Makjaydan sonra 1.6 CDTI, Astra için kullanımdan kaldırılarak yerine 1.5 litre, 3 silindirli, 122 Hp 300 Nm özelliklere sahip motor getirildi, fakat videoda kullanılan motor ve şanzıman ikilisi Insıgnıa modeli için hâlâ sunulmakta.

    Opel, sanırım Astra’nın fazla iyi olduğunu düşünüp, kullanıcıların bu kadar iyi bir arabayı hak etmeyeceğine karar verip bu tarz kısıtlamalara gitti. Böyle şeyler yapan bir firmanın bir süre sonra PSA’ya satılmasına şaşırmamalı.

    Bir Astra kullanıcısı olarak benden size tavsiye; eğer ki Astra alacaksanız, 2015 model olsun; eğer ki 2016 model alacaksanız da, kaputu açın ve kaldırın, keçe orada duruyor mu diye. Yoksa arabayı aldıktan sonra, yaptığınız araştırmalar veya okuduğunuz yorumlar neticesinde mideniz biraz bulanabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu